Bakan Nebati'den Borsa Yorumu: Temelinde Güven Var
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bakan Nebati'den Borsa Yorumu: Temelinde Güven Var

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den borsa yorumu geldi. Son aylarda ciddi şekilde yükselen borsa hakkında açıklama yazımızda.

Borsa 11 Eylül 2022 13:04 0
Bakan Nebati'den Borsa Yorumu: Temelinde Güven Var

Borsa kesintisiz yükseliyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati bir son dakika açıklamasında bulundu ve borsada kesintisiz şekilde yükselişin devam ettiğini, bunun ekonomiye olan güvenin sonucu olduğunu söyledi. 

Sermaye piyasalarının ve hisselerin her geçen gün rekorlar kırarak yoluna devam ettiğini söyleyen Bakan Nebati, "Borsamız, haftayı dolar bazında 17 yılın en güçlü rallisi ile geride bıraktı, 3.521,38 puan ile haftayı sonlandırdı." ifadelerini kullandı.

Endeksin son 2 aydır rekor üstüne rekor tazelediği ve bu yükselişin Temmuz 2005'ten bu yana yaşanan en güçlü ralliye işaret ettiğini söyleyen Bakan, "Borsa İstanbul, halka açık şirketlerimiz ve yatırımcılarımız açısından her geçen gün daha da cazip hale geliyor. Bugün gelinen noktada, Sermaye Piyasamız 29 milyonu aşkın yatırımcı ve 56 milyonu aşan hesap sayısıyla, 4,8 trilyon TL’ye ulaşmış durumda." dedi.

Bu yatırımcı akınının, yükselişin güven kaynaklı olduğnu söyleyen Bakan, "Yerli ve yabancı yatırımcılarımız, şirketlerimizin bilançolarına, sermaye yapılarına ve karlılıklarına güveniyor, sermaye piyasalarına her geçen gün daha çok yatırım yapıyor." ifadelerini kullandı ve sözlerini şu şekilde sonlandırdı: "BIST 100 endeksi, 1 yıllık süreçte yüzde 142 yükseliş kaydetti. Bu yükseliş, Borsamıza ve şirketlerimize duyulan güvenin en açık göstergesidir.

Türkiye'nin üretimi ve ihracatı arttıkça reel sektör güçleniyor. Güçlenen reel sektör sermaye piyasalarına güven veriyor. Borsamızdaki yükselişin temelinde ekonomimizin artan üretimi ve istihdam kapasitesi yatıyor."

Uyarı : Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç