Bakan Nebati: Pazardaki Fiyatları Biliyoruz Enflasyon Düşecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bakan Nebati: Pazardaki Fiyatları Biliyoruz Enflasyon Düşecek

Pazarlardaki fiyatların farkında olduklarını söyleyen Bakan Nebati, enflasyonun Aralık ayından itibaren düşeceğini söyledi.

Ekonomi 10 Nisan 2022 09:07 0
Bakan Nebati: Pazardaki Fiyatları Biliyoruz Enflasyon Düşecek

Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den enflasyon rakamları hakkında açıklama geldi. Nebati enflasyonun her ay düşeceğini söyledi.


Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından düzenlenen Geleneksel İftar Programı'na katılan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, burada kürsüye geçti ve önemli açıklamalarda bulundu. Son dönemlerde bazı zorluklarla karşı karşıya kalındığını ve bu zorlukların üstesinden birlik, beraberlik ile gelineceğini söyledi.


Önce pandemi daha sonra savaş derken dünyanın kötü bir dönemden geçtiğini, tüm dengelerin bozulduğunu söyleyen Bakan Nebati, "Dünya buğday bulmakta, çelik bulmakta, mal taşımakta adeta bir dejavu yaşamaya başladı. Böylesine sıkıntılı bir ortamda yine aynı söylemler başladı, 'yandık, öldük, bittik.' Bu ülke ne yanar ne biter ne ölür. Bu ülke yoluna devam eder. Biz gözlerimizi kapatıp zorlukları görmezlikten gelmiyoruz. Zorluklar var, sıkıntılar var, enflasyonu görüyoruz. Mücadelemiz belli ne yapacağımızı biliyoruz. Tek istediğimiz, kol kola girmek, moral vermek, her türlü zorluğun üstesinden geleceğimizi hissetmek ve hissettirmek. Ticaret dönecek, fabrikalar işleyecek, işler devam edecek. Çalışanlarımız işlerine gidecek. Her zorlukta merak etmeyin kesinlikle bir kolaylık vardır. İnanan bunu bilir. Yeter ki biz işimizi sağlam yapalım. Birbirimize inanalım. Bir olalım, beraber olalım. Zorlukların üstesinden gelinceye kadar ortaya koyacağımız azmi enerjiye dönüştürelim ve bu enerjiyle yolumuza yürüyelim." ifadelerini kullandı.


ENFLASYON DÜŞECEK: PAZARDAKİ FİYATLARI BİLİYORUZ

Enflasyonun her ay daha da düşeceğini söyleyerek sözlerini sürdüren Bakan Nebati, pazarlardaki fiyatları bildiklerini söyleyerek, "Bu ülkede yaşıyoruz. Sokağında, pazarında, sofrasında, yolundayız. Otobüse de minibüse de biniyoruz hiç merak etmeyin. Bu dünyadan kopuk yaşamıyoruz. Bu dünyanın, ülkenin içerisindeyiz. Bu milletin gençlerin, kadınların, çocukların, iş dünyasının, çalışanların ne istediğini biliyoruz ve sıkıntıları paylaşıyoruz. Bu sıkıntıların üstesinden gelecek azmi de ortaya koyuyoruz. Koymaya devam edeceğiz." dedi.


Bakan Aralık ayından sonra her ay enflasyonun nasıl düştüğünü herkesin göreceğini söyledi ve işlerin iyi olacağını söyledi.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç