Bakan Nebati enflasyonda düşüş için tarih verdi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bakan Nebati enflasyonda düşüş için tarih verdi

Bir televizyon kanalında açıklamalarda bulunan Bakan Nebati başta gıda fiyatları olmak üzere fahiş fiyatlara karşı açıklamalarda bulundu. 

Ekonomi 18 Nisan 2023 13:51 3
Bakan Nebati enflasyonda düşüş için tarih verdi

Son dakika: Bakan Nebati enflasyon için tarih verdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den bir son dakika açıklaması geldi. Bir televizyon kanalında açıklamalarda bulunan Bakan Nebati başta gıda fiyatları olmak üzere fahiş fiyatlara karşı açıklamalarda bulundu. 

FİYATLAR NEDEN DÜŞMÜYOR ELEŞTİRİSİNE CEVAP VERDİ

“Yurt dışında fiyatlar düştü. Siz neden fiyatları düşürmüyorsunuz?” eleştirilerine cevap veren Nebati muhalefetin söyleminin doğru olmadığını ifade ederek “Yurt dışında fiyatlar düştü de bizim sübvanse ettiğimiz kısmı karşılamıyor ki. Biz hala sübvanse ediyoruz. Çok rahat biz şekilde şunu söyleyebiliriz: Mayıs ayından itibaren bu fiyatlardaki gevşeme çok daha görünür bir hale dönüşecek” şeklinde konuştu.

Yerli otomobil Togg’a olan ilgiye de değinen Bakan Nebati, “Bankalarımız Togg için kredi konusunda hazırlıklarını yapacaklar. Cumhurbaşkanımıza arz ettikten sonra bu konu ilan edilecek” dedi.

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
Seçim için ortaya atılan bir yorumumu yoksa ben isteyince düşürebilir miyim
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Aman aman Nebati abi. 6 ay uyuduktan sonra enflasyon düşecek demiştin ama dolar 20 geldi. Lütfen ne uyuyun nede gözlerinizi kapatıp hayal edin. Vallahi çok korkuyoruz sonra dolar 25 tl olursa ne olur diye. Her şeyin fiyatı %300 geçti ama resmi açıklama hala %70 ☺️
Ziyaretçi 11 Ay Önce
neden Mayıs ayında enflasyon düşecek diye kendinizi kandırıyorsunuz kaç yıldır düşüremediniz