Bakan Nebati Açıkladı: 25 Üründe Fiyatlar Sabitleniyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bakan Nebati Açıkladı: 25 Üründe Fiyatlar Sabitleniyor

Mardin'de katıldığı bir programda konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yüksek enflasyona değindi ve yeni çalışmalar yapıldığını söyledi.

Ekonomi 11 Nisan 2022 16:11 10
Bakan Nebati Açıkladı: 25 Üründe Fiyatlar Sabitleniyor

Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den enflasyon hakkında yeni açıklama.


Mardin'de düzenlenen bir programa katılan Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati burada yaptığı açıklamada, Mardin'e yapılan yatırımlara ve yapılacak yeni yatırımlara değinirken bölgede verilecek yeni 305 teşvik belgesi ile 305 bin kişiye istihdam sağlamayı planladıklarını söyledi.


Açıklamasında büyüme rakamlarına değinen ve Kur Korumalı Mevduat hesaplarının büyüklüğünü açıklayan Nebati, Nureddin Nebati büyüme rakamlarına dikkatleri çekti ve "Birinci çeyreği ciddi bir büyüme rakamıyla tamamladık. Kur korumalı mevduat büyüklüğü 728 milyar TL'ye ulaştı." ifadelerini kullandı.


"KÜRESEL GELİŞMELER VE SAVAŞ YÜZÜNDEN ENFLASYON FAZLA GELDİ"

Son dönemlerde rekor üstüne rekor kıran enflasyon hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Nebati, "Küresel gelişmeler ve savaşın etkisiyle artan girdi maliyetleri yılık enflasyonu mart ayında 61.1 seviyesine yükselmesine sebep oldu. Enflasyondaki yükselişe bağlı olarak fiyatlama davranışları ve enflasyon beklentilerinin kötüleştiği bir dönemi yaşadık bunun farkındayız" dedi.


ENFLASYON KORUMALI TASARRUF ÜZERİNDE ÇALIŞMA

Yüksek enflasyona karşı mücadele için enflasyon korumalı tasarruf üzerinde durduklarını söyleyen Bakan Nebati, "Son dönemde tüketici enflasyondaki artışta döviz kuru ve emtia fiyatları arz yönlü ve maliyet artışı kaynaklı faktörlerin ön plana çıktığı için enflasyondaki bu artışın geçici olduğunu değerlendiriyoruz. Fiyat artışlarındaki vatandaşlarımıza sınırlı yansımasına yönelik adımları atmaya devam ediyoruz. Elektrikte KDV indirimi yaptık. Fahiş fiyat, fiyat manipülasyonu ve stokçuluğa asla izin vermiyor bunun için gerekli tüm önlemleri alıyoruz. Bu kapsamda 40 bini aşkın işletmeyi saha denetimine tabi tuttuk. Bazı bakliyat ürünlerine, yemlik ürünlere, karkas et ve sağlık bitkilerine ihracat kısıtlaması getirdik. Bitkisel yağlarda 30 Haziran'a kadar gümrük vergisini sıfırladık" dedi.


25 ÜRÜNDE FİYATLAR SABİTLENECEK

Bakan Nebati, enflasyon korumalı tasarruf ürünleri üzerinde çalıştıklarını söyledi. Buna göre un, şeker, sıvı yağ, temizlik ürünleri gibi 25 temel üründe fiyatların sene sonuna kadar sabitlenmesi öngörülüyor.


Bazı vatandaşlar bebek bezi, tuvalet kağıdı ve daha birçok üründe daha fiyatın sabitlenmesini istiyor. Sizce hangi ürünlerde fiyatlar sabitlenmeli? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilir diğer vatandaşlarla bilgi alış verişinde bulunabilirsiniz.


Yorumlar (10)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yağ
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bunların kanı bozuk yarın seçim zamanı takla atarlar Halkı düşünen kim? Kardeşim
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
temel ihtiyacların tümü sabitlenmeli
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Neden zam gelmeden önce sabitlenmedi
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bebek bezi