Bakan Mustafa Varank: Fransa, Almanya ve Belçika'da Görülmemiş Enflasyon Oranları Görüyoruz
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bakan Mustafa Varank: Fransa, Almanya ve Belçika'da Görülmemiş Enflasyon Oranları Görüyoruz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yaptığı son dakika açıklamasında Avrupa'da ciddi enflasyon olduğunu söyledi.

Haberler 24 Tem 2022 11:16 0
Bakan Mustafa Varank: Fransa, Almanya ve Belçika'da Görülmemiş Enflasyon Oranları Görüyoruz

Mustafa Varank: Avrupa'da ciddi enflasyon var.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Varank yaptığı açıklamada Avrupa'da 40 yıldır 50 yıldır görülmemiş enflasyon rakamlarının göründüğünü söyledi.

Fiyat artışının tüm dünyada olduğnu söyleyen Bakan Varank, tüm ülkelerin fiyat artışlarıyla ilgili türbülans yaşadığını söyledi. Bu türbülanstan Türkiye'nin de etkilendiğini söyleyen Varank, "Ama Sayın Cumhurbaşkanı'mız şunun altını özellikle her kabine toplantısında çiziyor, 'Emekçi kardeşlerimiz, sabit gelirli vatandaşlarımızın özellikle enflasyonun altında ezilmemeleri lazım.' Onun için biz yılın ikinci yarısında, temmuz ayında asgari ücreti arttırdık. Değerli kardeşlerim, 1960 yılından beri bu ülkede asgari ücret uygulanıyor ama hiçbir iktidar temmuz ayında bundan önce asgari ücreti artırmamış. 'Vatandaşlarımız şu anda sıkıntı çekiyor, onların imkanlarını arttıralım.' demedi. Bizden önce enflasyon yok muydu? Bu ülkede 3 haneli enflasyonları yaşadık, yüzde 150'leri, yüzde 170'leri bu ülke enflasyonda yaşadı. O iktidarlar, 'Ben emekçi kardeşimi düşünüyorum.' demedi ama biz siz kardeşlerimizin sıkıntılarının farkındayız. Bu manada da onların imkanlarını arttıracak şekilde elimizden geleni vermeye gayret gösteriyoruz." dedi.

AVRUPA'DA GÖRÜLMEMİŞ ENFLASYON

Avrupa ülkelerinde görülen yükske enflasyona değinen Bakan, Almanya, Belçika, Fransa, İngiltere'de 50 yıldır görülmeyen enflasyonun görüldüğünü, bunun bir türbülans olduğunu ve türbülanstan Türkiye'nin de etkilendiğini söyledi ve "Biz neler yapılması gerektiğinin farkındayız. Bununla ilgili adımlarımızı atıyoruz ve şunu çok iyi biliyoruz. 20 yıldır bu ülkede bütün badireleri nasıl Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde atlattıysak, bu dalgalı denizde de bu gemiyi yürütebilecek tek kaptan Recep Tayyip Erdoğan'dır. Onun için onun liderliğinde biz inşallah özellikle ekonomik kalkınmamıza devam edeceğiz, bütün kesimlerin refahını yükseltecek şekilde faaliyetlerimize devam edeceğiz." dedi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç