Bakan Kurum'dan 150 Bin Sosyal Konut Projesi Açıklaması
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bakan Kurum'dan 150 Bin Sosyal Konut Projesi Açıklaması

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum katıldığı 150 bin sosyal konut projesi ile alakalı yeni açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Emlak 25 Mayıs 2022 23:37 0
Bakan Kurum'dan 150 Bin Sosyal Konut Projesi Açıklaması

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum katıldığı 150 bin sosyal konut projesi ile alakalı yeni açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum katıldığı canlı yayında150 bin sosyal konut projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Merak edilen konulara dair soruları yanıtlayan Bakan Murat Kurum, vatandaşların en çok merak ettiği hususlarda yeni bilgilendirmelerde bulundu. 

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ile alakalı olarak konuşan Bakan Murat Kurum, “Bu alana 145.300 adet ağaç dikilecek. Orada 8,5 milyon metrekarelik alan var ve bunun 5 milyon metrekarelik alanı millet bahçesi olacak. Orada bulunan tüm yapıları da koruyacağız. Kültür merkezi, ulusal ve uluslararası fuarlar ile kütüphaneler olacak. Ayrıca afet anında da hizmet verebilecek bir toplanma alanı da oluşturulmuş olacak.” dedi.

Katarlılara satılan bir yer olup olmadığı şeklindeki soruya ise Bakan Murat Kurum, “Biz imara açmadığımızı, ranta açmadığımızı ve sadece millete açtığımızı söylüyoruz. Katarlılar gelip Atatürk Havalimanı’nda ne yapacak? 2018 yılında bu alanın park yapılacağını kendileri söylediler. Kendi söylemlerine dahi ters düşüyorlar. İstanbul’a uluslararası niteliğe sahip bir yeşil alan oluşturacağız.” ifadelerini kullandı. 

ATATÜRK HAVALİMANI MİLLET BAHÇESİ MALİYETİ NE KADAR?

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nin maliyetini de açıklayan Bakan Murat Kurum, “Bu projenin maliyeti 2 milyar 175 milyon TL’dir. TOKİ Başkanlığı tarafından ihalesi yapıldı. Bunlar tamamen denetimden geçen ihalelerdir. Yandaşlara verildi şeklinde muhalefetin söylemi var. Bu da kesinlikle doğru değildir.” şeklinde konuştu. 

KONUT SEKTÖRÜ AÇIKLAMASI

Bakan Murat Kurum,konut piyasasına ilişkin yaptığı açıklamada ise şu ifadeleri kullandı; “Dünyanın en büyük ülkeleri dahil yüksek enflasyon ortamından geçiyoruz. Almanya ve Hollanda gibi ülkelerde konut satışlarına ilişkin sorunlar yaşanıyor. Biz ise dünyaya örnek olabilecek bir süreç yönetiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız bize tüm desteklerin yapılması talimatını verdi. Vatandaşlarımıza bu doğrultuda destekler verdik ve vermeye de devam edeceğiz. 

Konut arzında yaşanan sıkıntıları yakında takip ediyoruz. Daha önce büyük bir proje ortaya koyduk. Pandemi döneminde Cumhuriyet döneminin en büyük konut satışı gerçekleştirildi. Dünyada tedarik zinciri sıkıntısı var. Biz ihracat rekorları kırıyoruz ama Avrupa’da üretime devam edemiyorlar. Üretimd ebir durağanlık oluştu. Yeni konut yapılmasında da bir sıkıntıdan bahsedebiliriz. Kentsel dönüşüm seferberliği başlattık. Bugüne kadar 3 milyon konutun dönüşümünü sağlayarak 12 milyon vatandaşımızın can güvenliklerini sağladık.” 

150 BİN ADET SOSYAL KONUT PROJESİ

Yeni sosyal konut projesi hakkında konuşan Bakan Murat Kurum, “Sayın Cumhurbaşkanımız 150 bin adet konutun yer aldığı sosyal konut projesine büyük bir önem veriyor. Bu konutlar TOKİ tarafından inşa edilecek. İnşallah bunun detaylarını Ağustos ayında Cumhurbaşkanımız kamuoyu ile paylaşacak. Hangi illerde, ne şekilde sosyal konutlar inşa edileceği ve bu konutların vatandaşlara hangi fiyat ve taksit imkanları ile satılacağını Cumhurbaşkanımız açıklayacak. Yine çok uygun fiyatlarla vatandaşlarımıza ev sahibi olma imkanları sağlayacağız.” şeklinde konuştu. 

DEVLET KİRA ZAMMININ TAVANINI AÇIKLAMIŞ

Kiralardaki fahiş artışlara da değinen Bakan Murat Kurum, “Kiraya zam yapacaksanız TÜFE dışında fiyat güncellemesini ancak 5 yıl sonra yapabilirsiniz. Kira artış oranını devletimiz yüzde 35 olarak açıklamış. Tavan budur ve ev sahipleri bunun üzerinde kira zammı yapamazlar. Ancak bazı fırsatçılar var ve yüzde 35 zam yapması gereken yerde kiraya yüzde 100 artış yapıyorlar. Biz bunları takip ediyoruz. Vatandaşımızın şikayeti ile hukuki süreç başlatabiliriz. Biz fırsatçılara göz yummayan ama ev sahibinin de kiracının da hakkını koruyan bir düzenleme yapacağız.” dedi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç