Bakan Kurum Müjdeyi Verdi: Orta ve Üst Gelir Grubu İçin Yeni Konut Kampanyası Geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bakan Kurum Müjdeyi Verdi: Orta ve Üst Gelir Grubu İçin Yeni Konut Kampanyası Geliyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum müjdeli haberi duyurdu.

TOKİ Başvuru 12 Ekim 2022 19:29 1
Bakan Kurum Müjdeyi Verdi: Orta ve Üst Gelir Grubu İçin Yeni Konut Kampanyası Geliyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum müjdeli haberi duyurdu. Orta ve üst gelir grubu için TOKİ projesi geliyor. İşte son dakika haberinin ayrıntıları...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, orta ve üst gelirli vatandaşlar açısından kasım ayı içerisinde bir konut kampanyası açıklayacakları müjdesini de verdi. Kurum, emlak konut eli ile sevk ve idaresi gerçekleştirilecek orta ve üstü gelir sahibi vatandaşlara konut kampanyasının kasım ayı içerisinde sunacaklarını açıkladı.

ORTA VE ÜSTÜ GELİR GRUBU İÇİN YENİ KAMPANYA

Murat Kurum, “Çalışmaları tamamlanmak üzere inşallah ekim sonu, kasım ayının başı itibarıyla bu kampanyayı hayata geçireceğiz. Böylelikle orta ve orta üstüne hitap eden konutları da yapmış olacağız ve tüm bunlara baktığınızda işte konut fiyatlarının kira fiyatlarının düştüğünü de artık göreceğiz” diye konuştu.

“KONUT FİYATLARI VE KİRALAR DAHA DA AŞAĞI İNECEK”

Bakan Kurum, projenin duyurulmasıyla konut fiyatlarının durduğuna vurgu yaparak, “Vatandaşımız bu noktada bir beklenti içerisine girdi. Biz de devletimizin yüzde 40-50’ye varan sübvansiyonu ile birlikte açıkladık ve şimdi görüyoruz ki hem konut fiyatları hem de kira fiyatları aşağı gelmeye başladı. Biz, TOKİ ile yıllar itibarıyla baktığınızda tüm yapılan konutların yüzde 13’ünü yapıyorduk, şu an bu oranı biz yüzde 20, 25lere çıkarttık. Dolayısıyla burada arzı arttırdığı süreçte, konutun fiyatını da düşmesine sebep olacaktır. Bu bir matematik, neticede biz arzı arttırmış durumdayız ve inşallah konut fiyatlarının da, kiraların da aşağıya geldiğini görüyoruz. Daha da aşağı inecek, orta ve orta üstüne hitap eden projeyi de açıkladığımız da artık o bizim istediğimiz seviyeye ikisi de erişmiş olacak” ifadelerini kullandı. 

ORTA VE ÜST GELİR KONUT PROJESİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bakan Kurum'un yaptığı açıklamalar doğrultusunda orta ve üst gelir grubu için konut projesi Kasım ayında duyurulacak. Açıklamalar geldikçe haberimizde yer vereceğiz.

Açıklamalardan bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin;

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

 

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
eskişehirde kiralar durmadı