Bakan Kurum Müjdeli Haberi Duyurdu: Arsa Projesinde Taksitler Sabit Olacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bakan Kurum Müjdeli Haberi Duyurdu: Arsa Projesinde Taksitler Sabit Olacak

Çevre ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum katıldığı bir televizyon kanalında sosyal konut projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

TOKİ Başvuru 17 Ekim 2022 22:48 10
Bakan Kurum Müjdeli Haberi Duyurdu: Arsa Projesinde Taksitler Sabit Olacak

Son dakika gelişmesi... Çevre ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum katıldığı bir televizyon kanalında sosyal konut projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Çevre ve İklim Değişikliği Bakanlı Murat Kurum, TRT’de katıldığı canlı yayında, arsa projesinde gelir şartının olduğunu ancak taksitlerin sabit kalacağı müjdesini açıkladı. 

KONUT FİYATLARI DÜŞECEK

Bakan Kurum konut fiyatlarında yaşanması beklenen fiyat düşüklüğünü şu ifadelerle dile getirdi;

"Biz vatandaşımızın sesine kulak vererek bir çözüm geliştirdik. Biz talebin karşılanabilmesi amacıyla Cumhuriyet tarihinin en büyük konut projesini hayata geçiriyoruz. Arz talep dengesini yakalayacağız ve konut fiyatları düşecek. Geriye dönüp baktığımızda söyleyip de yapamadığımız bir şey yok. Şehir hastanesi dedik yaptık, millet bahçesi dedik yaptık. Demiryollarını, havalimanı sayısını arttıracağız demişiz artmış. Biz bunları gerçekleştirmiş bir iktidarız. Depremler oldu, yangın oldu, sel oldu biz oralarda yöresel mimariye uygun konutlarla orada projelerimizi gerçekleştirdik. Tüm bunları yapan irade 250 bin konutu da yapar. Bundan önceki 20 yılda yaptığımız gibi yine yapacağız ve vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Sosyal konut projesi kapsamında başvuru sayısı 7,5 milyona ulaştı. Resmi işlemleri tamamlanan müracaat sayısı da 4 milyon 560 bine ulaştı. Bu rakamlardan sonra Sayın Cumhurbaşkanımız bize talimat verdi ve konut yapılacak arsa sayısını 100 binden 1 milyona çıkardık." 

ARSA TAKSİT ÖDEMELERİ SABİT KALACAK

Bakan Kurum,arsa projesi ile ilgili yaptığı açıklamada, "İlk Evim Arsa ve İlk İş Yerim projelerinde de gelir şartımız var. Konut alınacaksa üzerine kayıtlı bir konut olmamalı. Arsa alacaklarsa üzerlerine kayıtlı arsa veya konutları olmamalı. Aynı şekilde iş yeri için de üzerlerine kayıtlı bir iş yeri olmamalı. Vatandaşlar kayıtlı oldukları ildeki projelere başvurabilirler. İlk Evim Arsa projesine başvurular 331 bine ulaştı. Konut projesine başvuranlar arsaya da başvurabilirler. İkisi de çıkarsa birini tercih etmek durumundalar. Arsalarda taksitlerde fiyat artışı olmayacak. Taksitler sabit olacak." dedi.

 

Yorumlar (10)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Konut ta da taksitler sabit kalsın.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Madem konutlar dar gelirlilere yapılıyor neden memur maaşına göre artış yapılıyor dar gelirli vatandaş memur maaşı kadar ne maaş alıyor nede artış lütfen bu konuda duyarlı olun
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
konutta sabit kalsın
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
konutlarda da aynı sini bekliyoruz
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ev taksitlerini de sabit yapsalar çok iyi olur