Bakan Kurum açıkladı: İşte 'Yarısı Bizden' kampanyasının detayları ve başvuru tarihleri 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bakan Kurum açıkladı: İşte 'Yarısı Bizden' kampanyasının detayları ve başvuru tarihleri 2023

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yarısı bizden kampanyası ile ilgili detayları açıkladı. İşte son dakika haberinin detayları...

Emlak 21 Nisan 2023 22:09 0
Bakan Kurum açıkladı: İşte 'Yarısı Bizden' kampanyasının detayları ve başvuru tarihleri 2023

Son dakika: 'Yarısı bizden' kampanyası ile ilgili detaylar açıklandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından bir son dakika açıklaması geldi. Bir televizyon kanalında açıklamalarda bulunan Bakan Kurum, yarısı bizden kampanyası ile ilgili detayları açıkladı. İşte son dakika haberinin detayları...

Bakan Kurum'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

DEPREM BÖLGESİNDE SON DURUM

"Bayrama buruk giriyoruz. Kahramanmaraş merkezli deprem sebebiyle bu bayrama tüm Türkiye buruk girdi. Aklımız, fikrimiz hep deprem bölgesinde oldu. Bir nebze de olsa hüzünlerine ortak olmak için devletimiz ilk andan itibaren kardeşlerimizle beraberdik. Orada acılar dinene kadar da içimiz rahat etmeyecek.

Topraklarımızın yüzde 70'i deprem bölgesi. Bugüne kadar baktığımızda yaşadığımız depremler sebebiyle 130 bin canımızı depremlerde yitirdik. Aynı acıları bir daha yaşamak istemiyoruz. Biz göreve geldiğimiz andan itibaren hep vatandaşımızın yanında olduk. İlgilli kurumlarımızla birlikte vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için seferber olduk. 11 ilimizde vatandaşlarımızın acısı çok zor, anlatılamaz. Biz bu acılar bir daha yaşamak istemiyoruz. Depremi engelleyemeyiz ama mücadele edebiliriz. Sağlam güvenli binalarda oturmak zorundayız. İnşallah en iyisini en güzelini hızlı bir şekilde yapacağız. 15. günde sözleşmelerini imzaladık, 40. günde temellerini attık.  Şuan 106 bin konutumuz için adımları attık.

Bizim birinci önceliğimiz deprem bölgesi. 650 bin konutumuzun inşasını başlatacağız rezerv alanlarda. Birinci önceliğimizi yoluna koyduktan sonra etap etap devam edeceğiz. Yarın Cumhurbaşkanımız ile birlikte ilk köy konutlarının teslimini yapacağız. 2 ayda tamamladık. Bayramda bir nebze de olsa mutluluklarına şahit olmuş olacağız.

'İSTANBUL'DA 700 BİN KONUT DÖNÜŞTÜRÜLDÜ'

İkinci önceliğimiz, ocaklara ateş düşmesin. Çocuklarımız annesiz babasız kalmasın. Binalarımızı güçlü ve depreme dayanıklı hale getirmek zorundayız. Kentsel dönüşümü bir seferberlik olarak Gaziosmanpaşa'da başlatmıştı. Çok riskli konutlar vardı. Şu an 98 bin konutun inşası devam ediyor. İstanbul'a baktığımızda bunlar yaptıklarımız. Ama deprem riskini bertaraf etmiş durumda değiliz. İstanbul'un öyle sokakları var ki herhangi bir yangın ya da afette o sokaklara girmek bile zor. Biz İstanbul'u inceledik ve 1,5 milyon riskli konutun olduğunu tespit ettik. Bu riskin sebebi ne? Bir kısmı yeterli mühendislik hizmeti almamış, bir kısmı dolgu alanına yapılmış. 99 öncesi her bina riskli diyemezi ama işçlilik kusuru olan binalar var. Bu 1,5 milyon riskli konutu tarihi bir dönüşümü başlatmış oluyoruz. 500 bini Anadolu, 500 bini Avrupa yakasında olmak üzere rezerv alanlara taşıyacağız. İlave nüfus getirmeden, yapılaşma olmayan uydu kentler kuracağız. Bir buçuk milyonluk konuttan 1 milyonu rezerv alanlara aktardıktan sonra 500 bini de yerinde dönüştüreceğiz.

YARISI BİZDEN KAMPANYASININ DETAYLARI BELLİ OLDU

26 Nisan'da e-devlet üzerinden İstanbul'da mülkiyet sahibi vatandaşlarımız başvurabilecek. 29 Mayıs tarine kadar sürecek. Bakanlığımızın ekipleri ön incelemeye gidecekler. Bu bina riskli mi, öncelikli mi diye ön rapor tutacaklar. Bina dönüşüme uygun mu diye bakılacak.

Konut kampanyasındaki gibi kura çekeceğiz."

BAŞVURULAR BAŞLIYOR

Yarısı bizden kampanyasına başvurular 26 Nisan'da e-devlet üzerinden başlıyor. Başvurular başladığında bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin;

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç