Bakan Koca'dan sağlık teknikerlerine yönelik yeni düzenlemeye ilişkin son dakika açıklaması
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bakan Koca'dan sağlık teknikerlerine yönelik yeni düzenlemeye ilişkin son dakika açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sağlık teknikerlerine yönelik yeni düzenlemeye ilişkin bir son dakika açıklamasında bulundu. İşte son dakika haberinin detayları.

Kamu 21 Mart 2024 4
Bakan Koca'dan sağlık teknikerlerine yönelik yeni düzenlemeye ilişkin son dakika açıklaması

Son dakika: Bakan Koca'dan sağlık teknikerlerine yönelik yeni düzenlemeye ilişkin açıklama.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sağlık teknikerlerine yönelik yeni düzenlemeye ilişkin bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Koca yaptığı açıklamada, "Kamuda herkes kendi işini yapacak. Teknikerler kendi işini, hemşire arkadaşlar kendi işini, yerine kimse çalışmayacak" "dedi.

Bakan Koca, anestezi ve ameliyathane teknikerleri ile acil tıp teknisyenliği ve paramedik çalışanlarına yönelik yeni düzenlemeye ilişkin dün yaptığı açıklamaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla açıklık getirdi.

Yakında Resmi Gazete'de yayımlanması beklenen düzenlemeye ilişkin, kamuda teknikerlerin teknikerlik, hemşirelerin hemşirelik yapacağının, yani birinin diğerinin alanında görevlendirilmeyeceğinin altını çizen Koca, özel sektörde ise teknikerlerin, hemşirelerin gözetiminde, onların görev tanımına uygun işleri yapmaya izninin bulunduğunu bildirdi.

Bugün Mardin'deki ziyaretleri esnasında konuşan Koca, şunları kaydetti:

"Kamuda herkes kendi işini yapacak. Teknikerler kendi işini, hemşire arkadaşlar kendi işini, yerine kimse çalışmayacak. Özel sektörde, özellikle bu anlamda hemşire arkadaşlarımızın sorumluluğunda, hemşire arkadaşlarımız yoksa onların çalışma durumu yok, hemşire arkadaşlarımızın sorumluluğunda onların görev tanımına uygun işleri yapmaya sadece izin var. Yani hemşire arkadaşlar tedirgin olmasınlar. Onların sorumluluğunda, görev tanımına uygun tekniker arkadaşlar sadece özel sektörde... Kamuda herkes kendi görev tanımına uygun alanda çalışacak."

Finans7.com I Ankara

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 4 Ay Önce
Tıbbı sekreter için almiş olduğunuz sertifika yeterli olsun artık al dediler aldık ama bi işe yaramadı
Ziyaretçi 4 Ay Önce
Lütfen yayınlayın sizde bu zulme ortak olamyın... İlk başta Necmettin Erbakan Üniversitesinden den başlamak lazım. zamanının imid başkanı ahmet başkan daha az parayla çalıştıralım zorla bağlı kalsınlar vasıfsız olsunlar diye herkesi temizlik personeli göstermiştir. O günden bu güne 10 yıldır teknik eleman olduğum halde temizlik personeli geçiyorum. Sağolsunlar nereye başvuru yapsam sigorta dökümanım hep temizlikçi, kendimi de yaptığım işte kanıtlayamıyorum.Kimin bu işte parmağı var ise Hakkımı Helal Etmiyorum.
Ziyaretçi 4 Ay Önce
ÇOK İYİ BENCE ADALETLİ BİR DAVRANIŞ OLUR HERKES HANGİ BÖLÜM MEZUNUYSA O İŞİ YAPAR TEKNİKERLERİN ÖNÜ AÇILIR
Ziyaretçi 4 Ay Önce
Ozaman başkanım sende çocuklarımı. Ozellere muhtaç etme yap atamalarını puanları düşür biraz mesala parametik çok yüksek kamuya al çocukları yaşı geçiyor