Bakan Koca Yol Haritasını Açıkladı: Maske Kısıtlamaları Kalkıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bakan Koca Yol Haritasını Açıkladı: Maske Kısıtlamaları Kalkıyor

Pandemi kısıtlamalarının tamamen kaldırılması ya da sadece bazı kısıtlamaların bırakılması konusu yarın görüşülecek.

Sağlık 19 Nisan 2022 09:50 3
Bakan Koca Yol Haritasını Açıkladı: Maske Kısıtlamaları Kalkıyor

Kısıtlamalar kalkıyor: Çarşamba günü kritik toplantı yapılacak.


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün bir açıklamada bulunmuş ve kısıtlamalar için toplantı tarihini açıklamıştı. Vaka sayılarının daha da düştüğünü, hayatın normale dönmeye başlaması için artık bir engelin kalmadığını söyleyen Bakan Koca, "Dünya gündemini 2 yıldır esir alan koronavirüs salgını halen gündemimizde olsa da artık zihnimizden çıkarma zamanı gelmiştir. Bundan sonra kişisel koruyucu tedbirler ve aşıyla korunup günlük hayatımızı sürdürmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.


Bursa Valiliği'ne önceki gün bir ziyarette bulunan Bakan Koca, Şehir hastanesi hakkında bilgi verdi vep andemi döneminde Bursa Şehir Hastanesi'nin yükü ciddi oranda karşıladığını, Bursa'da hali hazırda 1520 yataklı Yüksek İhtisas, 900 yataklı Uludağ Üniversitesi Hastanesi ve devlet hastaneleri ile birlikte ileri seviye sağlık hizmetlerinin sürdürüldüğünü söyledi. Şimdi yapımı halen süren iki hastane olduğunu söyleyen Bakan Koca, 18 inşaatın mevcut olduğunu söyledi. İnşaatları devam eden yerlerin aile sağlık merkezleri, 112 acil istasyonları olduğunu, Çekirge ve Harmancık İlçe Entegre Hastanelerinin 2023 yılında hizmete açılacağını söyledi. Bakan Koca yaptığı açıklamada, "Ayrıca 4'ü hastane binası olmak üzere toplam 42 sağlık yatırımımız proje aşamasında. Bu önemli projeler arasında 100 yataklı spastik çocuklar hastanesi, 600 yataklı merkez devlet hastanesi ve 150 ünitelik ağız ve diş sağlığı hastanesi de bulunuyor." ifadelerini kullandı.


KOVİD SERVİSLERİ KAPATILIYOR

Koronavirüs servislerinin sırayla kapanmaya başladığını, vaka sayılarının azaldığını, yatan hasta sayısının yok denecek kadar az olduğunu söyleyen Bakan Koca, 20 Nisan günü düzenlenecek Bilim Kurulu toplantısında gelinen son noktanın değerlendirileceğini ve önümüzdeki dönemde kısıtlamaların kaldırılması için görüşmeler yapılacağını söyledi. Bakan Koca bu toplantının en önemli toplantı olacağını söyledi.


Omicron varyantından önce hastanelerde ciddi bir yük olduğunu söyleyen Bakan Koca, şimdi bunun 4'te bir seviyesine kadar indiğini söyledi.


HANGİ KISITLAMALAR KALDIRILACAK?

Yarın yapılacak bilim kurulu toplantısında okullarda maske şartı ile kapalı alanlarda maske kısıtlamasının görüşüleceği, bu kısıtlamaların kaldırılıp kaldırılmayacağının konuşulacağı öğrenildi. Edinilen bilgilere göre okullarda maske kısıtlamasının kaldırılacağı öğrenilirken toplu taşıma ve kapalı alanlar için de bir esnetilme yapılması bekleniyor. Sizce kısıtlamalar tamamen kaldırılmalı mı? Yorum kısmı aşağıda.


Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kaldırılsın bence herkes temizliğine dikkat etdin Yeter
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Heryerden maske kalkmalı artık.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kapalı alanlarda maske zorunluluğu devam etmeli bence