Bakan Kirişçi, bakanlıkta kadroya geçecek personel sayısını açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bakan Kirişçi, bakanlıkta kadroya geçecek personel sayısını açıkladı

Son dakika haberi geldi. Tarım Bakanı yaptığı açıklamada bakanlık bünyesindeki 17 bin 438 kişin kadroya alınacağını söyledi.

Çalışma Hayatı 14 Ocak 2023 14:29 2
Bakan Kirişçi, bakanlıkta kadroya geçecek personel sayısını açıkladı

Bakan Kirişçi: 17438 personel kadroya geçecek.

Tarım ve Orman bakanlığı bünyesinde çalışan personellerden kadroya geçecek kişi sayısı açıklandı. Konu ile ilgili son dakika açıklaması Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'den geldi. Bakan Kirişçi, Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri ile Orman Genel Müdürlüğü başta olmak üzere tüm bakanlık birimlerindeki toplamda 17 bin 438 sözleşmeli kamu personelinin kadroya geçeceğini söyledi. Bakan Kirişçi konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında, "Orman muhafaza memurlarının teknik sınıfa dahil edilmesiyle ilgili Toç Bir-Sen ile çalışma başlatacağız" ifadelerini kullandı.

TOPLU SÖZLEŞME

TOÇ Bir Sen ile yapılan toplu sözleşme görüşmelerine değinen Bakan Kirişçi, "Kamu görevlilerinin 2022 ve 2023 yılı 6. Dönem Toplu Sözleşme metninde Bakanlığımız çalışanlarına ilişkin birçok kazanım yer alıyor. Bunların başında ise kontrol hizmetlerinde ilave ödeme, koruyucu gıda yardımı, koruyucu giyim ve donanım malzemesi verilmesi gibi kazanımların yer aldığı bilinmelidir. 2022-2023 yıllarına ait malzemeler bu yıl birlikte verilecek. Bu kazanımların personelimize ulaşmasını sağlamak amacıyla yetkili sendikamız ile koordineli bir şekilde mevzuat düzenlemelerini gerçekleştirdik" dedi.

TÜM SORUNLARI ÇÖZDÜK

Hükümetin personellerin yanında olduğunu, emekçilerin her zaman yanında olmaya devam edeceğini söyleyen Bakan Kirişçi, "Kamuoyunda emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) olarak bilinen düzenlemeyi, herhangi bir yaş şartı getirmeden hayata geçirerek yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşımızı sevindirdik. Şimdi de AK Parti'miz tarafından Gazi Meclis'imize sunulan teklifle kamuda çalışan sözleşmeli personele kadro verilecek. Teklifle, kamuda 28 Kasım 2022'den önce sözleşmeli olarak başlayanlar memur kadrosuna geçecekler. Bu düzenleme de elbette milletvekillerimizin takdirleriyle en güzel haliyle Gazi Meclis'imizde yasalaştırılacaktır. Bu çerçevede köklü kurumlarımız Devlet Su İşleri ve Orman Genel Müdürlüğümüz başta olmak üzere tüm Bakanlık birimlerimizdeki 17 bin 438 sözleşmeli çalışma arkadaşımız kadroya geçecektir. Orman muhafaza memurlarının teknik sınıfa dahil edilmesiyle ilgili Toç Bir-Sen ile çalışma başlatacağız." dedi.

Bakan açıklamasının sonunda ise son 20 yılda çözülmez denilen tüm sorunları çözdüklerini söyledi. Bakan, bundan sonra da çözülmedik sorun kalmayacağını söyledi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 15 Ay Önce
Typ liler daha çok hak ediyoru mazlumların yanındayız diyorsunuz ama yok kimse.
Ziyaretçi 15 Ay Önce
typ işcilerinede hakkınıversinler madem okadar 8nsan kadro olacak eşithak eşit kadroistiyoruz haksızlık yapılmasın herkesi kapsın ozaman kadro hakkı typsüreklilik yada kadroistiyoruz sesimizi duymamqzlıktan gelmeyin typ kadro