Bakan Kirişçi 5 Bin Personel Alımı Yapılacağını Duyurdu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bakan Kirişçi 5 Bin Personel Alımı Yapılacağını Duyurdu

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, bakanlık bünyesinde 5 bin daha personel alınacağını duyurdu.

Haberler 16 Nisan 2022 21:20 2
Bakan Kirişçi 5 Bin Personel Alımı Yapılacağını Duyurdu

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, bakanlık bünyesinde 5 bin daha personel alınacağını duyurdu. Bakan Kirişçi, 5 bin kişinin daha istihdam edileceğini söyleyerek, "150 bine yakın çalışanımız var. Hali hazırda 145 bin, bundan sonra ilan etmiş olduğumuz personel ile birlikte 5 bin civarında, 150 bine ulaşacağız" dedi.


Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, sektör temsilcileriyle yaptığı toplantının ardından Bursa Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Heykel'deki tarihi belediye binasında milletvekilleri ile istişare toplantısı yapan Kirişci, AK Parti İl Başkanlığı'nda partililerle bir araya geldi.


Burada konuşan Bakan Kirişci, sektör temsilcileriyle yaptığı toplantıya ilişkin bilgi vererek şunları söyledi:


"Sabah güzel bir toplantıda sektör paydaşlarıyla bir araya geldik. Burada çok şey öğrendik. Onlara da bizim tarıma bakış açımızı paylaştık. Bizim tabi ki bakanlığımızın ismi Tarım ve Orman Bakanlığı. Sadece tarım yok, aynı zamanda Türkiye'nin tarım topraklarından daha fazla ormanlarımız var. Diğer taraftan bizim DSİ gibi bünyemizde devasa bir genel müdürlüğümüz var. Türkiye'de suyun yönetiminden ve suyun tarlaya, içme suyu olarak meskenlere ve sanayi tesislerine ulaştırılmasında gerçekten önemli bir görev ifa eden DSİ'miz var."


Tarım ve Orman Bakanlığı'nın stratejik bir konumda olduğuna dikkat çeken Kirişci, bakanlık bünyesinde 5 bin kişinin daha istihdam edileceğini söyleyerek, "150 bine yakın çalışanımız var. Hali hazırda 145 bin, bundan sonra ilan etmiş olduğumuz personel ile birlikte 5 bin civarında, 150 bine ulaşacağız. Böylelikle Türkiye'nin beşinci büyük bakanlığı olma yolunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.


5 BİN PERSONEL ALIMI NE ZAMAN?

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde yer alan DSİ ve OGM genel müdürlüğüne ne zaman 5 bin personel alımı yapılacak?


DSİ ve OGM 5000 bin personel alımı başvuruların ne zaman başlayacağına dair henüz kesin bir tarih verilmedi. Ama bakanın açıklamalarında göre önümüzde ki günlerde 5 bin personel alımına ilişkin resmi ilan tarihi belli olacak.


İlan Geldiğinde Bildirimle Haberdar Olmak İçin UYGULAMAMIZI İNDİRİN


Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Jh
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Alıyonuzda noluyor yaş sınırı koyuyorsunuz.