Bakan Karaismailoğlu Açıkladı: Skuter Sürücülerine Yeni Önlemler Geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bakan Karaismailoğlu Açıkladı: Skuter Sürücülerine Yeni Önlemler Geliyor

Bakan Karaismailoğlu Antalya'da iki lise öğrencisinin scooter kazasında hayatını kaybetmesinin ardından scooter için yeni önlemler geleceğini duyurdu.

Haberler 25 Ekim 2022 17:43 0
Bakan Karaismailoğlu Açıkladı: Skuter Sürücülerine Yeni Önlemler Geliyor

Son zamanlarda çok sayıda insanın hayatını kaybettiği skuter kazalarına ilişkin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu açıklamalarda bulundu. Skuter kullanımına yönelik tedbirlerin getirileceğini açıklayan Karaismailoğlu, "Bizim çıkardığımız yönetmelik doğrultusunda sürücüler kurallara uyarsa bir sıkıntı çıkmayacaktır. Ancak kullanıcıların uymadığını görüyoruz. Tedbirleri arttıracağız." dedi.

Antalya'da geçtiğimiz hafta sonu bir otomobilin çarptığı elektrikli skuterli lise öğrencilerinin hayatını kaybetmesi, yeniden sukuterler tartışmalarını gündeme getirdi.

''TEBDİRLERİ ARTIRMAK ZORUNDAYIZ, ARTTIRACAĞIZ''

Bu konudaki düzensizliği bitirmek için yönetmelik çıkardıklarını ancak kullanıcıların buna uymadığını söyleyen Bakan Karaismailoğlu, ''Tedbirleri artırmak zorundayız, arttıracağız'' mesajı verdi.

SKUTER İÇİN YENİ ÖNLEMLER YOLDA

Bu araçlarının kullanılması kaçınılmaz diyen Karaismailoğlu, "Bizim çıkardığımız yönetmelik doğrultusunda sürücüler kurallara uyarsa bir sıkıntı çıkmayacaktır. Ancak kullanıcıların uymadığını görüyoruz. Tabii ki bu konuda eksiklerimiz varsa tamamlayacağız. Kullanım yanlışlarını görüp tamamlayarak devam edeceğiz. Tedbirleri artırmak zorundayız'' dedi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç