Bakan Göktaş: Çocuğu okula giden ailelere aylık 3 bin 571 TL destek veriliyor: E Devlet başvuru nasıl yapılır?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bakan Göktaş: Çocuğu okula giden ailelere aylık 3 bin 571 TL destek veriliyor: E Devlet başvuru nasıl yapılır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş yaptığı açıklamada çocuğu okula giden ailelere 3 bin 571 TL destek ödemesi yapıldığını söyledi. Peki başvuru nasıl yapılıyor?

Eğitim 17 Ara 2023 2
Bakan Göktaş: Çocuğu okula giden ailelere aylık 3 bin 571 TL destek veriliyor: E Devlet başvuru nasıl yapılır?

Çocuğu okula giden ailelere 3 bin 571 TL verilecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yaptığı son dakika açıklamasında çocuğu okula giden ailelere yapılacak destek ödemesi hakkında bilgi verdi.

2024 yılı bütçe teklifi TBMM Genel Kurulu'nda görüşülüyor. Bugün mecliste Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın 2024 yılı bütçesi ele alındı. Bütçe görüşmelerinde Bakan, Aile Bakanlığı'nın şimdiye kadar yaptıklarını ve 2024 yılında yapılacakları sıraladı.

EVLENECEKLERE VE İŞ KURACAKLARA FAİZSİZ KREDİ

Bakan Göktaş açıklamasında evlenecek gençlere, iş kuracak gençlere faizsiz kredi verileceğini söyledi. Bakan Göktaş açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Aile ve Gençlik Fonunu kurduk. (AK PARTİ sıralarından alkışlar) Bu fonla Türkiye’nin yer altı zenginliklerinden elde edilecek gelirlerle gençlerimizin geleceğine yatırım yapacağız. Gençlerimizi evlilik süreçlerinde destekleyecek, onları sosyal risklerden korumaya yönelik eğitim ve danışmanlık hizmeti sunacağız. Bunun yanı sıra, kendi işini kurmak isteyen gençlerimizin girişimlerine ve projelerine destek olacağız. İlk uygulamalarını deprem bölgesinde başlatacağımız fonu kısa bir süre içerisinde tüm gençlerimizi kapsayacak şekilde bütün Türkiye'de yaygınlaştıracağız. Gençlerimizin istikbali için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz"

SÖZLEŞMELİ PERSONEL VE 2392 ENGELLİ MEMUR ALINACAK

Bakan açıklamasında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına sözleşmeli personel ve kamu kurumlarına 2 bin 392 engelli memur alımı yapacağını duyurdu. İlanların kısa sürede geleceği açıklandı.

ÇOCUĞU OKULA GİDECEK AİLELERE 3 BİN 571 TL DESTEK

Bakan Göktaş açıklamasının devamında çocuğu okula gidecek ailelere 3 bin 571 TL destek ödemesi yapılacağını söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

"Değerli milletvekilleri, çocukların millî değerlere sahip, kendine güvenen, eğitimli ve sağlıklı birer fert olarak yetişmeleri için tüm gayretimizle çalışıyoruz. Çocuğun üstün yararı ilkesini şiar edinerek her bir çocuğun güvenli ortamlarda yaşamlarını sağlayacak ve sosyal refahlarını iyileştirecek çalışmaları sürdürüyoruz. Bugün sosyal ve ekonomik destek programıyla aile bütünlüğünü koruyarak 164 bin çocuğun sağlıklı gelişimlerine katkı sunuyoruz. Psikososyal desteğe ihtiyacı olanlara sosyal hizmet, maddi zorluk yaşayan ailelere aylık 3.571 lira maddi destek sağlıyoruz. Koruyucu Aile Programı’mızla 9.655 çocuk bugün aile şefkatiyle büyüyor. Her bir çocuk için ailelere 5.705 lira destek sağlıyoruz. Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde yürüttüğümüz Gönül Elçileri Projesi’yle koruyucu aile programını daha da yaygınlaştırıyoruz. Bunun yanı sıra evlat edinme hizmetiyle 19.496 çocuğu sıcak bir yuvaya kavuşturduk. Gerçekleştirdiğimiz büyük dönüşümle 14.325 çocuğun 1.365 çocukevi ve çocukevleri sitelerinde aile sıcaklığında büyümelerini sağlıyoruz. Korumamız altında ki 2.828 engelli çocuğa özel koruma ve bakım hizmeti veriyoruz"

SED YARDIMI İÇİN BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Çocuğu okula gidecek ailelere verilecek desteğin başvuru detayları ve başvuru adımları şu şekilde:

Kadın erkek adaylar ile bilgi alış verişinde bulunmak ve tanışmak için  TIKLA TAKİP ET

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 7 Ay Önce
Osed yardımı biz dargelirli ailere alamıyoruz sadece dul bayanlar için geçerli ozaman bizim coçuklarımızada verilsin başvuru yaptımızda ise kapsam dışındasınız diyorlaradaletli onlu bizlerde verilsin en azından coçugum servis tütarım olarayla
Ziyaretçi 7 Ay Önce
hangi aile alıyor cocuklar okulda aç perişan simit dahi alamıyor bu yardımlar sadece emekli ve sgk olmayan hiç maas almayan faydalanıyor diye biliyorum yanlıs biliyorsam aydınlatın