Bakan Dönmez'den Üçüncü Nükleer Santral Açıklaması
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bakan Dönmez'den Üçüncü Nükleer Santral Açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Fatih Dönmez, Akkuyu ve Sinop'tan sonra üçüncü nükleer santral için Trakya'da yer tespit çalışmaları yapıldığı söyledi.

Haberler 8 Kasım 2022 16:01 0
Bakan Dönmez'den Üçüncü Nükleer Santral Açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Akkuyu ve Sinop’tan sonra Türkiye’de kurulmak istenen üçüncü nükleer santral için açıklamalarda bulundu. İşte son dakika haberinin ayrıntıları...

Türkiye'de kurulmak istenen üçüncü santral için çalışmaların başladığını söylenen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, TRT Haber’e yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin enerji ihtiyacı önümüzdeki yıllarda da artarak devam edecek. Bizim bu enerjiyi yenilenebilir, temiz enerji kaynaklarından sağlamamız gerekiyor. Ama tüm ihtiyacınızı bu kaynaklardan karşılama şansınız yok. Çünkü bu rüzgar, güneş, hidroelektrik, bunlar kesintili kaynaklar. Peki eksik kısmı neyle tamamlayacaksınız? İşte burada en temiz kaynaktan başlayarak sıralama yapıyoruz. Nükleer önümüzdeki dönemde sadece bizim değil, hem Avrupa’nın hem de gelişmiş birçok ülkenin yeni alternatif temiz enerji kaynağı olarak gündeme geliyor. Çünkü sıfır emisyon var. Bu ne demektir? Yani karbondioksit salmıyorsunuz." ifadelerini kullandı.

ÜÇÜNCÜ NÜKLEER SANTRAL AÇIKLAMASI

Üçüncü nükleer santralin Trakya'da olabileceğini ifade eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez,  "Buralarda da bu çalışmaları devam ettireceğiz. Türkiye’nin 2050 yılına kadar olan enerji talebini bir planlama çalışması yapıyoruz. Hangi yılda hangi kaynak türünden ne kadar tesis devreye girecek, bunun planını programını bitirmek üzereyiz." açıklamasında bulundu.

TRAKYA'DA YER TESPİT ÇALIŞMASI BAŞLADI

Trakya’ya kurulacak nükleer santral için yer tespit çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Nükleer projelerde yer hazırlama süreçleri uzun süreçler. Belki bizden sonraki nesillere, muhtemel nükleer projelerin lokasyonlarını vermiş olacağız.” ifadelerinin ardından konuşmasını sonlandırdı.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç