Bakan Derya Yanık Açıkladı: Dar Gelirli Ailelere Yeni Yardım İşte SYDV Başvuru Detayları
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bakan Derya Yanık Açıkladı: Dar Gelirli Ailelere Yeni Yardım İşte SYDV Başvuru Detayları

SYDV'ler aracılığıyla dar gelirli ailelere destek ödemesi yapılacağı açıklandı. Destek başvuru detayları yazımızda.

Ekonomi 25 Eylül 2022 14:28 1
Bakan Derya Yanık Açıkladı: Dar Gelirli Ailelere Yeni Yardım İşte SYDV Başvuru Detayları

İhtiyaç sahibi ailelere , SYDV'ye başvurmaları durumunda destek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yaptığı son dakika açıklamasında ailelere yapılacak destek ödemelerinde yeni bir programın başlatıldığını söyledi. Dar gelirli olan vatandaşlar için denetleme yapıldığını, evlere ziyaretler yapıldığını söyleyen Bakan Yanık, bu kapsamda desteğe ihtiyacı olan ailelerin tespit edildiğini, tespit sonrası ailelere destek ödemelerinin yapılacağını söyledi. Bu kapsamda 171.9 milyon liralık kaynak ayrıldığını , bu kaynağın dar gelirli ailelere verileceğini söyledi.

Ulusal Hane Ziyaretlerinin başladığını söyleyerek bu kapsamda dar gelirli ailelere destek için ASDEP personellerinin hane hane gezmeye başladığını, bu gezilerde ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen aileler için destek ödemesi kararı alındığını söyleyen Bakan, İlk incelemelerde ihtiyaç sahibi olarak tespit edilen vatandaşların gereksinimlerinin karşılanması için destek ödemesinin erkenden yapılacağını söyledi. 171.9 milyonluk ödemenin bu şekilde dağıtılacağını söyoeyen Bakan , daha sonra ödemelerin devam edeceğini söyledi. Bakan Yanık konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Hane ziyaretleri, bakanlığımızın çalışmalarının bel kemiğini oluşturuyor. Bilindiği üzere Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) personelimiz çalışmaları kapsamında vatandaşlarımızı ziyaret ederek, ihtiyaçlarını tespit ediyor, eksikliklerini gideriyordu. Şimdi bu çalışmayı 26 milyon hanemizi kapsayacak şekilde genişletiyoruz. Vatandaşlarımızın ne tür ihtiyacı olduğunu belirleyecek ve bu konulara yoğunlaşacağız. Bunun için 10 bine yakın SYDV personelimiz, 5 bin de ASDEP personelimiz kapı kapı dolaşarak, girilmedik hane bırakmayacak. Bilgileri tek bir formda birleştirecek ve böylece süreci sağlıklı bir şekilde yürüteceğiz” ifadelerini kullandı. 

SYDV 'LERE GELİR BAŞVURUSU

Gelir testine başvuru, vatandaşların yaşadığı ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla yapılır. Başvuru yaptıktan sonra gelir durumunuz incelenir ve yardıma ihtiyacınız varsa yardım başvurunuz kabul edilerek nakdi ve diğer destek ödemeleri yapılır. 81 il ve ilçelerin SYDV adresleri , iletişim bilgileri için TIKLAYIN

Aile destek programı başvuru detayları için TIKLAYIN

Kadın Erkek Diğer Adaylarla BİLGİ ALIŞ VERİŞİ İÇİN TIKLAYIN

Son dakika haberlerinden, gündem, ekonomi, emlak, finans, banka, kredi, yardım, destek haberlerinden, gelişmelerden haberdar olmak için finans7.com'u takipte kalın.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Zenginleri eleyip orta gelir ve dar gelirli vatandaşlara kişi başı 2 milyon lira verebilirsiniz mesela o :)) 😂