Bakan: Daha Zam Yapalı 3 Ay Oldu, Asgari Ücrete Ek Zam Gündemimizde Yok
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bakan: Daha Zam Yapalı 3 Ay Oldu, Asgari Ücrete Ek Zam Gündemimizde Yok

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin yaptığı son dakika açıklamasında asgari ücrete ek zammın şimdilik gündemde olmadığını söyledi.

Son Dakika 31 Mart 2022 15:05 1
Bakan: Daha Zam Yapalı 3 Ay Oldu, Asgari Ücrete Ek Zam Gündemimizde Yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ardından Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'den asgari ücrete zam konusunda bir açıklama geldi. Bakan Bilgin yaptığı son dakika açıklamasında, zaten iyi bir zam yaptıklarını , daha zammı yapalı 3 ay olduğunu söyledi.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin katıldığı bir programda açıklama yaptı. Bakan Bilgin yaptığı son dakika açıklamasında, son günlerdeki asgari ücrete ek zam meselesine değindi ve ek zammın bugün gündemlerinde olmadığını söyleyerek, "Asgari ücret zammı bugün gündemimizde yok. Zaten net bir artış yaptık. Daha 3 ay oldu" ifadelerini kullandı.


ERDOĞAN AZ ÖNCE AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün yaptığı açıklamada ise, "Asgari ücreti tespit için bir komisyon var. Her sene toplanıyor. Dolayısıyla da bunun vakti aralıktır. Vakti geldiğinde de asgari ücretle sorumlu olan sendikalar ve Çalışma Bakanlığım otururlar konuşurlar, adımı atarız. Durum bu. Fevkalade bir durum olup olmadığı noktası orada yine tartışılır. Yani eğer asgari ücret vatandaşımı hakikaten enflasyona ezdiriyorsa, o görüşmelerde belirleme de ona göre yapılır. Olağanüstü bir gelişme olduğu zaman biz bunlara da kapalı değiliz.” demiş ve Bakanlık ile sendikaların görüşmeye devam ettiğini söyleyerek, “Biliyorsunuz daha yeni asgari ücrette görülmemiş bir zam yapmak suretiyle asgari ücreti farklı bir noktaya çektik. Bir diğer adımda da yine emeklilerle ilgili artışları yaptık. Bundan sonra da vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.


FARKLI AÇIKLAMALAR KAFA KARIŞTIRDI


Hükümetten bu konuda art arda gelen farklı açıklamalar kafaları karıştırdı. Bakanlık ek zammın gündemde olmadığını söyledi ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan ve parti sözcüsü Ömer Çelik, bunun her zaman gündemlerinde olduğunu, işçinin yanında olmayı sürdüreceklerini söyledi. Gelen farklı açıklamalar işçilerin kafasını karıştırıyor.


Başvuru e Devlet'te... Devletten Ramazan'da nakdi yardım açıklaması Detaylar için TIKLAYIN

Faizsiz 2 yıl ertelemeli kredi başvurusu e Devlet'te... Detaylar için TIKLAYIN


Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Askeri ücretli gecinemiyor eflasyonu astiniz her ay her şeye zam geliyor be biraz elinizi vijdanina koyunnn