Bakan Çavuşoğlu, Vize Başvuru Ret Oranlarının Takibe Alındığını Söyledi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bakan Çavuşoğlu, Vize Başvuru Ret Oranlarının Takibe Alındığını Söyledi

Son dakika haberi: Vize başvurularına gelen ret cevabı ile ilgili Bakan Çavuşoğlu'ndan son dakika açıklaması geldi.

Haberler 7 Kasım 2022 09:10 0
Bakan Çavuşoğlu, Vize Başvuru Ret Oranlarının Takibe Alındığını Söyledi

Son dakika haberi: Vize sıkıntısı hakkında son dakika açıklaması.

Türkiye vatandaşilarının Avrupa ülkelerinden vize alma sorunu ile ilgili açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, başvurularda reddedilme oranlarını yakından takip etttiklerini söyledi ve " Ukrayna'da yaşanan savaşın da vize sürecine olumsuz bir etkisi olmuştur" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, son dönemlerde ciddi şekilde artan vize başvuru retleri ile ilgili bir soru önergesi hazırladı. Hazırlanan önerge Bakan Çavuşoğlu'na sunuldu. 

Söz konusu soru önergesine Bakan MEvlüt Çavuşoğlu'ndan cevap geldi. Bakan konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında, "İlgili platformlarda ve görüşmelerde bu konuyu dile getirerek, beklentilerimizi her seviyede paylaşıyoruz. Bu hususu ABD, Almanya, Fransa ve Polonya gibi ülkelerin Dışişleri Bakanları nezdinde de bizzat gündeme getirdim. Bu konuda kasıt aradığımızı belirterek, gerekli adımların atılacağını vurguladım" dedi.

Bakan Çavuşoğlu, verdiği cevabın devamında, “Ukrayna'da yaşanan savaşın da vize sürecine olumsuz bir etkisi olmuştur. AB ülkelerinin insan kaynaklarını Ukrayna vatandaşlarının sorunlarına yönlendirmeleri nedeniyle başvuruların sonuçlandırma süreleri uzamaktadır” dedi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç