Bakan Bozdağ Duyurdu: Cezaevindeki Hasta Tutuklu ve Hükümlüler İle İlgili Yeni Düzenleme Geliyor...
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bakan Bozdağ Duyurdu: Cezaevindeki Hasta Tutuklu ve Hükümlüler İle İlgili Yeni Düzenleme Geliyor...

Ceza infaz kurumlarında kalan hasta tutuklu ve hükümlülere yeni düzenleme geliyor! İşte detaylar...

Haberler 22 Tem 2022 17:41 0
Bakan Bozdağ Duyurdu: Cezaevindeki Hasta Tutuklu ve Hükümlüler İle İlgili Yeni Düzenleme Geliyor...

Ceza infaz kurumlarında kalan hasta tutuklu ve hükümlülere yeni düzenleme geliyor! İşte detaylar...

Son dakika haberi... Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Adalet Bakanlığı İş Yurtları Kars Et Entegre Tesisi’nin açılışında konuştu ve Türkiye’deki infaz sisteminin dünyaya örnek olduğunu söyledi. Her tutuklu ve hükümlünün devletin emaneti olduğunu belirten Bakan Bozdağ, hükümlü ve tutukluların cezaevlerinde yürütülen çalışmalarla hem meslek ve sanat öğrendiklerini hem de rehabilite olduklarını belirtti. 

HASTA TUTUKLU VE HÜKÜMLÜLERLE İLGİLİ YENİ DÜZENLEME

İnfaz sisteminde hasta tutuklu ve hükümlülerle ilgili yeni düzenlemeler yapılacağını vurgulayan Bakan Bozdağ, “Cezaevlerinde hasta tutuklu ve hükümlü vatandaşlarımız var, vatandaş olmayan yabancılar da var. Şimdi önümüzdeki günlerde hasta ve tutuklu hükümlülerle ilgili yeni çalışmaları yapma kararı aldık. Çünkü bu düzenlemelerin, mevcut infaz kanunumuzda ve diğer yasalardaki düzenlemeler acaba daha insani esaslara göre nasıl düzenleriz, bunu Adalet Bakanlığı olarak çalışıyoruz. Cezaevinde hastalığı nedeniyle kalamayacak durumda olanlarla ilgili şimdi bir düzenlememiz var ama bu düzenlemenin işleyişinde de sıkıntılar olduğunu çok yakından görüyoruz. O yüzden bu sıkıntıları tamamen ortadan kaldıracak, hiç olmazsa minimize edecek bir adımı atma konusunda da kararlıyız” dedi.

Düzenlemelerin farklı yönleriyle ele alındığını aktaran Bakan Bozdağ konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bir yandan muayene süreçleriyle ilgili öte yandan da cezaevinde tek başına hayatını idame ettiremeyecek durumda olanlarla ilgili yeni düzenlemelerin hazırlığında olduğumuzu buradan Kars'tan bütün Türkiye kamuoyuna duyurmak isterim. Çalışıyoruz inşallah çalışmalarımız nihayete erdiği zaman biz bunun detaylarını da kamuoyuyla paylaşacağız ve bu adımın atılması konusunda da hazırlıklarımızı Türkiye Büyük Millet Meclisi AK Parti Grubu Cumhur İttifakı Grubuna da taslak olarak aktaracağımızı da buradan ifade etmek isterim.”

“KÖTÜ MUAMELE VE İŞKENCE YOK"

Cezaevlerinde işkence ve kötü muamele iddialarının her yönüyle araştırıldığını vurgulayan Bakan Bozdağ, “Pek çok yerde 'işkence ve kötü muamele' diye haberler zaman zaman yayınlanıyor. Şunu açıklıkla ifade etmek isterim ki, Türkiye cezaevlerinde ve Türkiye'de işkence yoktur. Somut tek bir örnek kimse gösteremez, gösterildi diyelim bir örnek biz onun üzerine gitmezsek, o zaman çıkıp bize şunu demeleri lazım, size somut örnek gösterdik ama siz üzerine gitmediniz. Hem adli yönden hem idari yönden böyle bir vaka olduğu zaman biz üzerine kararlılıkla gidiyoruz, gitmekte de kararlıyız. Buradan da bunu bir kez daha ifade ediyorum” diye konuştu.

Yeni düzenleme detayları belli olduğunda bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin;

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç