Bakan Bilgin'den son dakika: SGK'ya yeni personel alımı yapılacak 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bakan Bilgin'den son dakika: SGK'ya yeni personel alımı yapılacak 2023

Son dakika haberi: Bakan Vedat Bilgin yaptığı son dakika açıklamasında SGK'ya personel alımı yapılacağını, ilanın geleceğini söyledi.

Memur Alımı İlanları 26 Mayıs 2023 00:19 0
Bakan Bilgin'den son dakika: SGK'ya yeni personel alımı yapılacak 2023

Son dakika: SGK personel alımı müjdesi geldi: İlan geliyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı son dakika açıklamasında SGK'ya personel alımı yapılacağını söyledi.

ASGARİ ÜCRETE ZAM

Bakan asgari ücrete zammın 500 dolar civarında olacağını söyleyerek, "Asgari Ücret Komisyonu, işveren, işçi sendikaları ve kamu adına bizim üyesi olduğumuz bir komisyon. Bu komisyon kararları veriyor. Biz komisyon kararlarına göre değerlendiriyoruz. Şimdi benim buradan rakam açıklamam ahlaki olarak doğru olmaz. Şunu söylüyorum; 500 dolara tekabül eden bir alım gücünü Türkiye'nin asgari ücrette korumasını, sadece asgari ücretliler için değil diğer çalışanlara da yansıyor" dedi.

AKADEMİSYEN MAAŞLARI

Bakan Akademisyen maaşları hakkında, "Türkiye'deki akademisyen meselesi önemlidir. En başarılı öğrencilerin kendilerini üniversitelerde planlaması lazım. Ücret çok önemlidir. Üniversitede akademik kadronun, öncelikle asistanlardan başlayarak ücret sisteminin yeniden değiştirilmesi gerekir. Bu konuya çalıştım, Defalarca araştırma yaptırdım. Bu konuda hazırlığımız var. Bunu YÖK'le de görüştüm. Bu reformu bu sene yapmamız lazım. Kamu reformunun bir parçası bu ama üniversiteyi ayrı bir yere koyarak. Ücret sisteminin değiştirilmesi gerekir" dedi.

SGK'YA PERSONEL ALIMI MÜJDESİ GELDİ

Bakan SGK'ya personel alımı için ilanın hazırlandığını söyledi. SGK'da personel alımını görüştüklerini söyleyen Bakan, "SGK'ya personel alımı: Tabi şimdi tahmin ediyorum. Yeni müracaatımız var. Takip etsinler. Sayıyı hatırlamıyorum ama önümüzdeki 1 ay içinde müracaatımız var. Sayı netleşmedi. Personel alımı yeni konuşuldu. Personel alımı yayınlanır. Sık sık personel alıyoruz. SGK uzmanı, sosyal güvenlikle ilgili dersler almış olmak gibi personel alacağız" dedi. Kadın erkek adaylarla tanışmak ve bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

İLAN GELİYOR

Bakan açıklamasında ilanın kısa süre içinde geleceğini ve 1 ay içinde personel alımı başvurusunun alınacağını söyledi. İlan gelince bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı aşağıdaki linklerden indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç