Bakan Bilgin'den asgari ücrete ek zam müjdesi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bakan Bilgin'den asgari ücrete ek zam müjdesi

Son dakika haberi: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı açıklamada asgari ücrete zam müjdesi verdi.

Çalışma Hayatı 28 Nisan 2023 08:50 0
Bakan Bilgin'den asgari ücrete ek zam müjdesi

Son dakika: Asgari ücrete Temmuz maaş zammı müjdesi geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Biglin bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Bilgin yaptığı açıklamada Temmuz ayında asgari ücret ile emekli maaşına gelecek zamma değindi. Bakan asgari ücrete zam için detayları Erdoğan'ın açıklayacağını söyledi.

Bir basın açıklamasında bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yaptığı açıklamada emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesine değindi ve "EYT'de yığılma olmuyor. Onların hizmet birleştirmelerini SGK yapıyor. 'Beklemede' denilen dosya değerlendiriliyor. Uygun zamanda ona cevap verilecek. Bu soruların en geç Mayıs ayı içinde cevabını alacak. 1 milyona doğru gidiyoruz. Toplam müracaat 1 milyon 700 bin civarında. Bir kısmı prim gün sayısı eksik, diğer şartlar tutmuyor. Diğer şartlar değerlendiriliyor. Çok standardize edilmiş işlemler. Kısa sürede onlar tamamlanacak. Hızlı bir şekilde cevap veriyoruz" ifadelerini kullandı.

TARIMDA HERKESE SİGORTA

Tarımda sigortasız kimsenin kalmayacağını söyleyen Bakan Bilgin, "Şu müjdeyi vereyim. Meclis açılınca bitmiş çalışmalardan birisi küçük, mikro işletmeler, esnaf, küçük tüccar, çiftçinin prim gün sayıları çok yüksek. Bunları büyük işletmenin sahibiymiş gibi değerlendirmek yanlış. Bunları belli bir ölçeğin altında olanları, yanında daha az kişi çalışanların prim gün sayılarını emekçilerle aynı hale getirmeyi planlıyoruz. Tarımda başta çobanlar olmak üzere onların sigortalanmasını sağladık. Tarımda sosyal sigortası olmayan hiç kimseyi bırakmayacak bir çalışmamız var. Yurt dışında çalışmış oradan emekli olmuş. Burada da çalışmış. Burada yanlış var. Sosyal haklardan faydalanamıyor. Sağlıkla ilgili birçok şeyi çözdük. Türkiye'de tedavi olma yolunu açtık" ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRETE EK ZAM

Asgari ücrete ek zam konusuna değinen Bakan Bilgin, "Asgari ücret konusunda Türkiye gerçekten çok duyarlı davrandı. Geçtiğimiz sene Temmuz ayında yeniden düzenleme yapmak zorunda kaldık. Fiyatlar asgari ücreti tahrip etti. Bu sene de kimsenin beklemediği zammı yaptık. Cumhuriyet tarihinin en yüksek dolar bazında maaşı verdik. 8 bin 500 lira yüksek bir para mı? Değil. Bunun altına düşmemesi için belirledik" dedi ve sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Şu anda rakam vermeyi düşünmüyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuları bir seçim vaadi haline getirmediğini biliyoruz. Asgari ücret yılda 1 kez düzenliyor. Ama enflasyondan ötürü 6 ayda bir düzenledik. 8 bin 500 liranın reel etkisini Temmuz'da değerlendirmek gerektiğini düşünüyorum"

Asgari ücrete zam geldiğinde öğrenmek için TIKLA İNDİR

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç