Bakan Bilgin'den Taşeron ve Belediye Şirket İşçilerine Kadro Cevabı | Son Dakika
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bakan Bilgin'den Taşeron ve Belediye Şirket İşçilerine Kadro Cevabı | Son Dakika

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in taşeron ve belediye şirket işçilerine kadro ile ilgili yaptığı açıklama yayınlandı.

Çalışma Hayatı 12 Ekim 2022 23:01 0
Bakan Bilgin'den  Taşeron ve Belediye Şirket İşçilerine Kadro Cevabı | Son Dakika

Taşerona , kapsam dışı kalan işçiler, belediye şirket işçilerine kadro açıklaması.

TBMM'ye sunulan bir soru önergesine cevap geldi. Gelen cevapta taşerona kadro konusunda detaylara yer verildi. İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne , Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in yanıtlaması üzere sunulan soru önergesine baktığımızda 696 sayılı KHK ile sürekli işçi kadrolarına alınmayan taşeron işçilerin kadroya alınmasına yönelik çalışmalara ilişkin çalışmalarda son durum soruldu.

Söz konusu soru önergesinin metni şu şekilde:

BAKAN'DAN CEVAP

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in imzası ile verilen cevap ise şu şekilde:

4734 sayılı Kamu İhale Kanunu ve diğer mevzuat hükümleir uyarınca personel çalıştırmasına dayalı hizmet alım sözleşmeleri kapsamında  yükleniciler tarafından çalıştırılanların sürekli işçi kadrolarına veya mahalli idare şirketlerinde işçi statüsüne geçirilmesine ilişkin hususlar, 696 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile düzenlenmiştir. Bu çerçevede , ilgili kamu kuru mve kuruluşlarınca işlemler yürütülmüştür.

Bununla birlikte 2021 - 2021 yıllarını kapsayan "Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çevçeve Anlaşma Protokolü"nde yer alan "696 Sayılı KHK Kapsamı Dışında Bırakılan Kamu Taşeron İşçilerinin Daimi Kadroya Geçirilmesi" maddesi uyarınca 696 sayılı KHK kapsamı dışında bırakılan alt işveren işçilerinin (taşeron) Kamu Kurum ve Kuruluşlarında istihdam edilmesi ile ilgili çalışmalara devam edilmektedir.

Kadın erkek diğer işçilerle bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç