Bakan Bilgin, EYT Yasasının Neden Geciktiğini Açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bakan Bilgin, EYT Yasasının Neden Geciktiğini Açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı son dakika açıklamasında EYT yasasının neden geciktiğini söyledi.

Siyaset 11 Kasım 2022 12:51 0
Bakan Bilgin, EYT Yasasının Neden Geciktiğini Açıkladı

Bakan Bilgin'in EYT hakkındaki açıklamasının tam metni.

Bakan Bilgin mecliste EYT konusunda şunları söyledi:

"Sayın milletvekillerimiz sordular selamlaşırken , “EYT mevzusu var, emeklilikte yaşa takılanlar mevzusu var , o ne olacak ? ” diye sordular Meclise girdiğimde Sayın Başkanla da bu konuyu konuştuk , Sayın Başkan da sordu “EYT’de gelişme olacak mı ?” Evet, inşallah , Aralık ayı içerisinde Meclise takdim edeceğiz . Bir de EYT’yle ilgili bilinen ezberlenmiş yanlışlar var, isterseniz o yanlışları biraz düzelterek işe başlayalım . O yanlışlardan biri şu : Milyonlarca EYT’li var. Bu milyonlarca EYT’ li 5 milyondan başlıyor, 8 milyona kadar çıkıyor ve bazı televizyonlarda böyle haberlerde oluyor ; bunlar doğru değil . Arkadaşlar, size bir bilgi vereyim bu rakamla ilgili: Şu anda yaş şartını kaldırsak , sıfırlasak , “Yaş şartı diye bir şart yoktur. ” desek emekli olacak , emeklilikte yaşı bekleyen insanların sayısını tahmin edebilir misiniz , kaç?

NİLGÜN ÖK (Den izli) – 17 bin.

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI VEDAT BİLGİN – Yok , değil. Arkadaşlar, şuanda yaklaşık bu sayı…

NEVZAT ŞATIRO ĞLU (İstanbul) – 1 milyon.

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENL İK BAKANI VEDAT BİLGİN – Başkanım, Fahrettin Bey şey diyor, değil çünkü diğer 2 şartı var, ben söyleyeyim Ben söylüyorum , diğer 2 şart var yani Öyle bir öneride bulunabilirsiniz ama yani bu ay içerisinde sunacağım , onun için beklemeyeceğim .

EYT Haberleri için, EYT sürecinden haberdar olmak için TIKLA KANALIMIZA ABONE OL

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç