Bakan Bilgin, EYT Yasasının Biraz Daha Erkene Alındığını Açıkladı | EYT'de Bugün Son Dakika 2022
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bakan Bilgin, EYT Yasasının Biraz Daha Erkene Alındığını Açıkladı | EYT'de Bugün Son Dakika 2022

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı son dakika açıklamasında EYT düzenlemesinin Aralık ayı başında çözüleceğini söyledi.

Emekli Haberleri 13 Ekim 2022 12:21 2
Bakan Bilgin, EYT Yasasının Biraz Daha Erkene Alındığını Açıkladı | EYT'de Bugün Son Dakika 2022

Bakan Bilgin'den EYT açıklaması.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı son dakika açıklamasında asgari ücret ve emeklilikte yaşa takılanlar konusuna değindi. İki düzenleme için de Aralık ayını işaret eden Bakan Bilgin, düzenlemelerle tahribatın ortadan kaldırılacağını söyledi ve "Bu tahribatı ortadan kaldıracak düzenleme yapılacak" ifadelerini kullandı.

20 BİN OLSUN DİYEBİLİRİM AMA...

Asgari ücret konusunda konuşan Bakan Vedat Bilgin, "Asgari ücret 20 bin lira da olsun diyebilirim ama işverenin ödeyebileceği bir rakam olması lazım. Kamuoyundaki asgari ücret söylentileri gerçeği yansıtmıyor" ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRET İÇİN ARALIK AYI SONU

Asgari ücret tespit komisyonu Aralık ayının başında toplanacak. Ypaılacak toplantıda komisyon , 2023 yılında geçerli olack asgari ücreti belirleyecek. Aralık ayının son haftasında yapılacak son toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın asgari ücret zammını açıklaması bekleniyor. Beklentimize göre 27-28 Aralık tarihinde belli olacak.

EYT AÇIKLAMASI: ERKENE ALINDI

Bakan Bilgin açıklamasında daha önce Aralık ayının sonunda Ocak başında EYT sorununun çözüleceğini söylemişti. Bakan bugün yaptığı açıklamada EYT'nin Aralık ayı başında çözüleceğini, daha erken çözüme kavuşturulacağını söyledi ve "EYT durumu var. Onu aralık başında çözeceğiz. Tüm sorunları çözen kapsamlı bir düzenleme. Çalışma hayatında insanların kafalarındaki sorunları, endişeleri gidecerek şeffaf düzenleme. EYT ve asgari ücret bekleyenler memnun olacak." ifadelerini kullandı.

Kadın erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Lütfen iş vereni de işsiz kalacaklarıda düşünüp zammı verin bir sürü yer kapatıyor iş yerini insan çalıştıramadıktan sonra işçi iş bulamayınca napayım zamı 2 400 ken daha çok alış veriş yapılıyordu sayın bakan
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
İnşallah