Bakan Bilgin canlı yayında açıkladı: Ay sonuna kadar tüm EYT'lilerin maaşı bağlanacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bakan Bilgin canlı yayında açıkladı: Ay sonuna kadar tüm EYT'lilerin maaşı bağlanacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Bilgin bir televizyon programında Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili son gelişmeleri aktardı

Emekli Haberleri 11 Mayıs 2023 23:45 1
Bakan Bilgin canlı yayında açıkladı: Ay sonuna kadar tüm EYT'lilerin maaşı bağlanacak

Bakan Bilgin'dan son dakika açıklaması: Bu ay sonuna kadar tüm EYT'lilere maaş bağanacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Bilgin bir televizyon programında Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili son gelişmeleri aktardı. Bilgin yaptığı açıklamada 1 milyon EYTliye maaş bağlandığını, bu ay sonuna kadar da EYTli herkese maaş bağlanacağını söyledi.

NTV canlı yayınında açıklamalarda bulunan Bakan Bilgin, "Toplam başvuru sayısı 1,7 milyonu geçti. 1 milyon EYT'liye maaşları bağlandı. Bu ay sonuna kadar tüm EYT'lilerin maaşı bağlanacak. Tüm EYT'lilerin birikmiş maaşları bayram ikramiyeleri hesaplara yatacak" ifadelerini kullandı.

"EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 22 BİN TL OLACAK, 7 BİN 500 ÜZERİ EMEKLİ MAAŞI ARTACAK"

Bakan Bilgin, "En düşük memur maaşı 22 bin lira olacak. Refah payı ile birlikte en düşükten yukarıya doğru bir düzenleme yapacağız. En düşük emekli maaşı 7 bin 500 yaptık. Ama bu rakamın üzerinde alana zam yapılmadı. Temmuz ayında 7 bin 500 TL'nin üzerinde Maaş alanlara uygulanacak zam oranı maaşa göre belirlenecek. Aşağıdan yukarıya doğru bir artış yapacağız. Rahat edecekleri bir düzenleme yapacağız" dedi.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
typ işcileri neoldu müjdeler herkese geldi birtek fakir fukarayagelmedi yüzümüzgülmedi hicmi işciyi düşünenolmadi ikguvencemiz yok bile ijcible deyiliz okadarki emeyim8z8n hakkibile kimse vermedi bir tek süreklilik istedik başla biseydeyil zordeyildi okadar umutsuz insanlari sevindirecektinizhaziran 20sinde işimizden cikartilacaz ama birtürlü verilen müjde gelmedi bizi hic düsenenolmadi onlarca insan ve aileleri ac ijsizkalacak hala umudumuzvarmisgibi hayal kuruyoruz typ sareklilik istiyoruz