Bakan Az Önce Müjdeyi Verdi: TOKİ Sosyal Konut Projesinde 1 Şart Daha Değişti
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bakan Az Önce Müjdeyi Verdi: TOKİ Sosyal Konut Projesinde 1 Şart Daha Değişti

TOKİ ucuza konut ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Bakan Kurum yaptığı açıklamada bir şartın daha değiştiğini söyledi.

TOKİ Başvuru 14 Eylül 2022 13:20 13
Bakan Az Önce Müjdeyi Verdi: TOKİ Sosyal Konut Projesinde 1 Şart Daha Değişti

TOKİ sosyal konutta başvuru şartı değişti.

TOKİ sosyal konutta bir başvuru şartı hakkında daha açıklama geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı son dakika açıklamasında 18 yaşından büyük gençlerin aile evinde artık misafir sayıldığını , bu nedenle başvuruda bir esnetilme yapıldığını söyledi. 

İstanbul’da Sosyal Konut Kampanyası Basın Buluşması programına katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, burada dikkat çeken ifadeler kullandı. Bakan Kurum yaptığı açıklamada bugün saat 11.00 itibarıyla 141 bin kişinin sosyal konutlar için başvuru yaptığını söyledi. Bu arada bugün sadece TC kimlik numarasının sonu 0 olanlar için başvuru ekranı açıldı. 15 Eylül'de sonu 2, 16 Eylül'de sonu 4, 17 Eylül'de sonu 6, 18 Eylül'de sonu 8 olanlar için başvurular açılacak. 19 Eylül'den sonra ise herkes başvuru yapabilecek ve başvuru 31 Ekim'de sona erecek.

BİR ŞART DEĞİŞTİ

Genç kategorisine başvuru yapacak vatandaşlar için bir son dakika açıklaması yapan Bakan Kurum, sosyal konut projesinde gençlere müjde verdi ve  "Sosyal konut projesine 18 yaşını tamamlamış gençler aile evinde artık misafir sayılır. Ailesinin geliri ne kadar olursa olsun bu gençler yaşadıkları şehirlerde sosyal konutlara başvurabilecek. Miras nedeniyle aile konutlarında hisse sahibi olanlar da başvuru yapabilecek. Ödemeler sözleşme tarihi itibariyle başlayacak." ifadelerini kullandı.

Kadın erkek diğer vatandaşlarla bilgi alış verişi için Facebook grubumuza TIKLA KATIL

Yorumlar (13)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yani proje çok güzel güzellik te insanı zengin etmiyor asgari ücret 5500 ,evde kira 2+1 e bile yazılsa adam kiramı ödeyecek,taksitmi, evin giderlerini mi?sizcede garip bir denklem degilmi
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Sözleşme yapılırken peşinat alınacak,Taksitler ise 2025 de evi teslim alınca oturmaya başlandığında ödenecek diye biliyorum..
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bu toki işi çok saçmalık oldu cunki kirada oturan Asgari ücretliler ev teslim edilene kadar hem kira hem taksit öderse işin içinden çıkamaz birde bunun daha peşinat işi var hiç peşinatı olmayanlar diyorlarki bankadan yine kredi için yardımcı olunacak bu çok mantıksız birsey oldu iyice
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kirada oturanlar için eve geçmeden taksitleri başlanırsa gerçekten sıkıntı... Allah hepimizin yardımcısı olsun. Amin
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Arkadaşlar sigortası olmayanda başvuru yapabilecek mi bide evin inde oturmadan mı taksit ödeniyor öyle ise çok kötü