Bakan Akar Açıkladı: 1 Ocak'tan İtibaren 800 Terörist Kolluk Kuvvetlerine Teslim Edildi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bakan Akar Açıkladı: 1 Ocak'tan İtibaren 800 Terörist Kolluk Kuvvetlerine Teslim Edildi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar bu yılın başından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısını açıkladı.

Haberler 9 Ara 2022 21:30 0
Bakan Akar Açıkladı: 1 Ocak'tan İtibaren 800 Terörist Kolluk Kuvvetlerine Teslim Edildi

Son dakika haberi... Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar bu yılın başından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısını açıkladı.

TBMM Genel Kurulu’nda, 2023 Yılı Bütçe sunumunda konuşan Bakan Akar, yılbaşından bu yana hudutlardan 250 bin kişinin geçişinin engellendiğini açıkladı. 

Akar'ın TBMM'deki açıklamalarında öne çıkan başlıklar şu şekilde;

-Her geçen gün alınan ilave tedbirlerle sadece 1 Ocak’tan itibaren hudutlarımızda 250 bin kişinin geçişi engellenmiş; yakalanan 7 bin 600 düzensiz göçmen ile 800 terörist kolluk kuvvetlerine teslim edilmiştir. 

-24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar; yurt içinde, Irak ve Suriye’nin kuzeyinde toplam 37 bin, bu yılın başından itibaren ise 4 bin civarında terörist etkisiz hale getirilmiştir.

-Türk Silahlı Kuvvetleri,  kimyasal silah ve mühimmat geliştirmemekte, üretmemekte, stoklamamakta, kullanmamaktadır. Envanterde uluslararası hukuk ve anlaşmalarla yasaklanmış olan hiçbir silah ve mühimmat asla bulundurulmamaktadır.

-İçeride ve dışarıda yapılan diğer bir kara propaganda da terörle mücadelemizin Kürt kardeşlerimize karşı olduğu iftirasıdır. Bu yalandır, bu alçaklıktır.

-Bölgeyi istikrarsızlığa sürükleyen ülkeler başta olmak üzere hiç kimse bizden sınırımızın hemen dibinde yuvalanan teröristlere karşı müsamaha göstermemizi beklemesin. Operasyon; teknik, taktik ve matematik konusudur. TSK, ülkemizin ve asil milletimizin güvenliği için uygun yer ve zamanda gerekli her türlü tedbiri almıştır, alacaktır.

-Beklentimiz, bazı Yunan siyasilerin ve askerî şahısların iç politik amaçlarla uzlaşmaz ve kışkırtıcı tavırlarından derhal vazgeçmeleri, problemlerin diyalog yoluyla çözümüne odaklanmaları ve tarihten ders almalarıdır.

- Kıbrıs, Ege ve Doğu Akdeniz’de diyaloğa açık olmakla beraber, hiçbir oldubittiye müsaade etmedik, etmeyeceğiz.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç