Bakan Açıkladı: Türkiye 9 Ocak'ta Uzaya İlk Astronotunu Yolluyor!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bakan Açıkladı: Türkiye 9 Ocak'ta Uzaya İlk Astronotunu Yolluyor!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) görev yapacak ilk Türk Uzay Yolcusu Alper Gezer Avcı’nın 9 Ocak 2024’te uzaya gideceğini açıkladı. İşte haberin detayları...

Haberler 14 Ara 2023 0
Bakan Açıkladı: Türkiye 9 Ocak'ta Uzaya İlk Astronotunu Yolluyor!

Türkiye'nin uzaya yolculuğu için geri sayım başladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medyadan paylaşım yaparak 9 Ocak 2024'te uzaya gidileceğini açıkladı.

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı, misyonda İspanyol, İtalyan ve İsveçli astronotlarla birlikte görev alacak.

ARMADAKİ 100'ÜNCÜ YIL VE TÜRK DEVLETLERİ VURGUSU
Bakan Kacır, sosyal medya paylaşımında Alper Gezeravcı'nın ilk uzay misyonunda kullanacağı armayı tanıttığı videoyu paylaştı.

Sekiz köşeli Selçuklu yıldızının bulunduğu armada ay-yıldızlı Türk Bayrağı,16 Türk devletini temsil eden yıldızlar, Cumhuriyetin 100'üncü yılına ithafen 100 sayısı ve dünya üzerinde turkuaz renkli Türkiye haritası bulunuyor.

14 GÜNDE 13 FARKLI DENEY YAPACAK
Türkiye’nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu kapsamında Alper Gezeravcı, Ocak ayındaki fırlatmanın ardından Uluslararası Uzay İstasyonu’nda 14 gün kalacak, 13 farklı bilimsel deneye imza atacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, biyoloji, tıp, malzeme bilimi ve genetik gibi alanlarda gerçekleşecek deneylerden birinin Muş Bilim ve Sanat Merkezindeki öğrenciler tarafından hazırlandığını duyurmuştu.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç