Bakan açıkladı: Memurların mesaileri değişiyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bakan açıkladı: Memurların mesaileri değişiyor

Son dakika haberi: Kamu personellerinin mesaileri değişiyor. Açıklama Bakan Vedat Işıkhan'dan geldi.

Kamu 6 Haz 2024 8
Bakan açıkladı: Memurların mesaileri değişiyor

Memurların mesaileri değişiyor.

Kamu personellerini ilgilendiren bir son dakika haberi geldi. Gelen haberde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi kapsamında memurların çalışma düzeninin değişeceğini, esnek ve uzaktan çalışma modellerinin görüşüldüğünü söyledi.

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) toplantısında konunun gündeme getirileceğini söyleyen Bakan Işıkhan, kadın istihdamına yönelik çalışmaların da devam ettiğine değinerek şu ifadeleri kullandı:

"İş-Pozitif Projemiz ile de kadın istihdamının artırılması hedefleniyor. Emine Erdoğan Hanımefendinin öncülüğünde 9 Şubatta hayata geçirdiğimiz İş Pozitif Programı kapsamında şimdiye kadar 263 bin 162 kadının istihdama katılmasına aracılık ettik. Rakamlar daha da artacak. Biz bununla da yetinmiyoruz, gençler ve engelliler için de benzer projeleri hayata geçirmek istiyoruz. Ayrıca yine Sosyal Güvenlik Kurumumuz aracılığıyla 2021 hayata geçirdiğimiz Kayıtlı Kadın İstihdamının desteklenmesi Projesi (Women-UP) ile Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Samsun, Ankara, Aydın, Denizli ve İstanbul illerinde 4 bin kadın işverene, iş yerlerinde ilave olarak işe aldıkları 4 bin kadın çalışandan dolayı 25 ayda toplamda 635,9 milyon lira ödeme yaptık"

ÇALIŞMA DÜZENİ DEĞİŞİYOR

Bakan Işıkhan sözlerinin devamında memurlara değindi. Kamu personellerinin çalışma sisteminin değişeceğini söyleyen Bakan, yeni çalışma ile evden çalışabilecek memurlar için uzaktan çalışma, esnek mesai kapsamında çalışacak memurlara esnek mesainin getirileceği bildirildi.

ÇALIŞMALAR BAŞLIYOR

Bakan yaptığı açıklamada önümüzdeki günlerde konu ile ilgili çalışmanın başlayacağını söyledi.

Yorumlar (8)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 50 Gün Önce
O halde çalıştıkları saat kadar ücret alsınlar.Neticede evinde gezmede tatilde internet başında oturup yapacak işini..!!
Ziyaretçi 51 Gün Önce
Özel sektöre yokmu bısı sadece kamunun saatlerimi değişiyor
Ziyaretçi 51 Gün Önce
Iş i napsin iscide 45 saat calismaya devam mi etsin 24 saat acik olan kurumlar için..
Ziyaretçi 51 Gün Önce
İnşallah olur adalet bakanlığı personeliyim açıkçası sadece duruşma günleri gidilse yeter
Ziyaretçi 51 Gün Önce
başlık var içerik yok...