Bakan Açıkladı: Dar Gelirlilere Nakit Para Yardımı Geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bakan Açıkladı: Dar Gelirlilere Nakit Para Yardımı Geliyor

Dar gelirli vatandaşlara destek ödemeleri yapılacağı öğrenildi. Enflasyon nedeniyle zor günler geçiren vatandaşlara nakdi ve gıda yardımı yapılacak.

Haberler 6 Haz 2022 15:55 3
Bakan Açıkladı: Dar Gelirlilere Nakit Para Yardımı Geliyor

Bakan Nebati açıklaıd: Maaşları arttırıyoruz.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Nebati yaptığı açıklamada maaşları arttırıcı tedbirlerin masada olduğunu söyledi ve "Bundan sonraki süreçte de yatırım, üretim, ihracat ve istihdam odaklı sürdürülebilir büyümeyi sağlayarak toplumsal refahı artıracak, emeğin ve alın terinin ne kadar değerli olduğunun bilinci ile vatandaşlarımızın gelirlerini artırıcı tüm tedbirleri hayata geçireceğiz." ifadelerini kullandı.

Uygulanan politikalar ile enflasyonun düşürdüğü alım gücünü yeniden yükselteceklerini söyleyen Bakan Nebati, "Uyguladığımız politikalar ile artan enflasyon karşısında özellikle gelir seviyesi düşük vatandaşlarımızın alım gücünü korumak için yoğun çaba sarf ediyoruz." ifadelerini kullandı.

DAR VE SABİT GELİRLİLER

Dar ve sabit gelirli vatandaşları korumak için sosyal destek paketlerinden vergi indirimlerine ve sübvansiyonlara kadar birçok tedbiri gündeme getireceklerini söyleyen Bakan Nebati, "Bu kapsamda, dar ve sabit gelirli vatandaşlarımızı korumak amacıyla sosyal desteklerden vergi indirimlerine, tarımsal desteklerden enerji sübvansiyonlarına kadar gerekli tüm tedbirleri alarak vatandaşlarımızın gelir düzeyini ve refah seviyesini korumayı önceliklendirdik." dedi.

Gerekli tedbirlerin alındığını söyleyen Bakan, "Ekonomi politikalarımızın tasarlanma aşamasında asla göz ardı etmediğimiz temel konulardan biri de dar ve sabit gelirli vatandaşlarımızın gelir düzeyini artırmak, refah seviyesini yükseltmek ve bu doğrultuda gerekli uygulamalarla tedbirleri ivedi bir şekilde hayata geçirmektir.

Ekonomi politikalarımızın esası; yatırım, üretim, ihracat ve istihdam odaklı büyümeyi sağlamak, yüksek katma değerli üretimi teşvik ederek ürettikçe büyümek ve büyümenin getirilerini toplumun tüm kesimlerine yansıtmaktır." dedi.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YARDIMLAR GELİYOR

Bakan Nebati'nin bu açıklamasına bakacak olursak dar gelirli, düşük gelirli vatandaşlara yeni yardımlar yapılacağı görüldü. Gıda ve nakdi yardımlar başlıklar altında düşük gelirli vatandaşlara gıda ve nakdi yardımlar bekleniyor. 

Başvurular başladığında bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kimlere verilicek bu yardımlar ve şartlar nedir
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yardım sadece Suriyelilere var iş sadece Suriyelilere var onlar artık mülteci değil bizim ülkemizde bizden daha iyi geçinen (vatandaşlarımız)
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Hersey göz boyama nerde yardım adalet bakanlığında çalışan kadrolu birine sağlık bakanlığında iş çıkıyor 2 yıldır işsizim başvurdum çıkmıyor bumu adalet