Bakan Açıkladı: 81 İlde Vatandaşlara Destek Verilecek İşte Başvuru Adresi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bakan Açıkladı: 81 İlde Vatandaşlara Destek Verilecek İşte Başvuru Adresi

Bakan Derya Yanık bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan açıklamasında ihtiyaç sahiplerine verilmek için SYDV'lere destek

Son Dakika 7 Tem 2022 10:21 1
Bakan Açıkladı: 81 İlde Vatandaşlara Destek Verilecek İşte Başvuru Adresi

Son dakika haberi: İhtiyaç sahiplerine bir yardım daha.

İhtiyaç sahiplerine yardım ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yaptığı açıklamada Kurban Bayramı'ndan önce ihtiyaç sahiplerine 224 milyon liralık para gönderildiğini ve bu paranın ihtiyaç sahiplerine verileceğini söyledi. 

Bakan Yanık sosyal yardımlarla ilgili yaptığı açıklamada, “Dini bayramlarımız öncesinde ihtiyaç sahibi hanelerin temel gıda gereksinimlerini karşılayabilmesi için yardımda bulunuyoruz. Geçtiğimiz Ramazan ayı öncesinde vatandaşlarımızın gıda ihtiyaçlarının karşılanması için SYDV’lerimize 224 milyon TL kaynak aktarmıştık. Şimdi de Kurban Bayramı öncesinde ihtiyaç sahibi hanelerin temel gıda gereksinimlerini karşılayabilmesi için SYDV’lere yaklaşık 223,7 milyon TL ek kaynak aktardık.” dedi.

DESTEKLER ARTARAK DEVAM EDECEK

İhtiyaç sahiplerine gıda ve para yardımı yapılacağını söyleyen Bakan Yanık, yardımların etkin bir şekilde devam edeceğini söyleyerek, “Sosyal yardımlarımızı talep odaklıdan çıkarıp arz odaklı şekle dönüştürdük. Vatandaşlarımız artık bize gelmiyor, biz onlara ulaşıyoruz. Bunu da yaparken hiçbir ayrım gözetmiyoruz. 2002’ den bu yana ürettiğimiz sosyal refahı eşit bir biçimde dağıtmanın mücadelesini veriyoruz. Bu doğrultuda vatandaşlarımızın dönemsel ihtiyaçlarının karşılanması için sosyal yardımlarımızı ve desteklerimizi artırarak vatandaşlarımıza sunacağız.” ifadelerini kullandı. 

BAŞVURU

Yardımlara başvuru yapmak isteyen vatandaşların 81 ilde bulunan sosyal yardımlaşma ve dayanışima vakıflarına başvuru yapması gerektiğine yer verildi. 

81 ilde başvuru adresleri için TIKLAYIN

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
3 sendedir calismiyorum 3 kere basvuru yaptim sed kapsaminda degilsiniz diyo cok sacma