Bahçeli'den Suriyelilerin geri gönderilmesi çağrısı geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bahçeli'den Suriyelilerin geri gönderilmesi çağrısı geldi

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den Suriyelilerin geri gönderilmeleri ile ilgili son dakika açıklaması geldi.

Siyaset 11 Haz 2024 2
Bahçeli'den Suriyelilerin geri gönderilmesi çağrısı geldi

Suriyeliler hakkında önemli adım atıldı: Geri gönderiliyorlar mı?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bir son dakika açıklamaısnda bulundu. Bahçeli açıklamasında Suriyelilerin geri gönderilmesine ilişkin ilk önemli çağrıda bulundu.

Bugün mecliste düzenlenen grup toplantısında açıklamada bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son dönemlerdeki ikili görüşmelerine değinerek, "Oyunları bozacak cesarete ve yüreğe sahip olmalıyız. Anafor anlayışlara maceracı akımlara kapılmaktan özenle sakınmalıyız. Kulis bilgisiyle servis edilen dedikoduları, özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı ikili görüşmelerin çarpıtılmasını hayretle takip ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız doğal olarak herkesle görüşebilir, herkesi dinleyebilir. Bizim için mahsuru yok. Çarpıtmalara kulak asmayın. Bizim nazarımızda mahsurlu olan taraf, asla astarı olmayan söylentilerin, gemiyi azığa alması, saçma sapan iddiaların azgınlaşması, fitnenin kamçılanmasıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Bahçeli açıklamasının devamında, "Dibi görünmeyen kuyulardan sırf susuzluğumuzu gidermek için su içmedik. Dik durduk doğru olduk. Kalbimizde Allah inancı, arkamızda şehitlerimizin hatırası, ömrümüzde lider ülke Türkiye hayali ile yürüyoruz. Her şey Türkiye için diyoruz. Türkiye'yi karanlık operasyonların hedefi haline getirmek isteyenlere elbette taviz veremeyiz. Telaşa kapılmadan daha soğuk kanlı daha sağ duyulu daha temkinli olarak mukavemet göstermek mecburiyetindeyiz" dedi.

ASIL HEDEF TÜRKİYE

Suriye'nin durumuna değinen ve asıl hedefin Türkiye olduğunu söyleyen Bahçeli, "Suriye’nin parçalanmasını esas alan emperyalist bir proje devrededir. Güney sınırlarımızda bir terör devleti kurulmak isteniyor. Herkesi uyarıyorum asıl hedef Türkiye'dir. Türkiye'den öç almak isteyenler sırada beklemektedir. Amaç Türkiye'yi kapana köşeye sıkıştırmaktır. ABD Suriye'de sonuçları çok vahim olacak bir oyun kurmaktadır. Suriye Arap Cumhuriyeti bölündü de biz mi duymadık. Sözde yerel seçimlerin ağustos ayına ertelendiği malumlarınızdır.

Bu terör hamlesinin üst aklı ABD'dir. Böyle bir dost ancak ve ancak düşman başınadır. Bölücü terör örgütünün ABD desteği ile yapmak istediği sözde seçimler gündemden tamamen çıkarılmalı. Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılıyız. Alarm zilleri çalan bu menfur gelişmelerin bölge ülkelerinin Rusya dahil sessizce izlemesi son derece düşündürücüdür. Suriye ve Irak'ın güvenliği Türkiye'nin güvenliğidir. Suriye'deki sözde seçim girişimi operasyon nedenidir" dedi.

Bahçeli sözlerinin devamında şunları söyledi:

"DEM Partili Hakkari Belediye Başkanının hukuk sınırları kapsamında görevden el çektirilmesi ardından geçtiğimiz çarşamba günü silahlı terör örgütünü yönetmek suçundan 19 yıl 6 ay hüküm alarak tutuklanması, Türk devlet ve hukuk onurunun şaşmaz hükmüdür. DEM'in hedefi yöre insanına hizmet etmek değildir. DEM'in hedefi derdimize deva, ihtiyaçlarına çare olmak değildir. DEM'li belediyelerin hemen hepsinde paralel yönetim, PKK'nin sözde komiserleri vasıtasıyla ağırlığı ve gölgesi altındadır. DEM Parti yönetimindeki belediyeler PKK güdümündedir. DEM'in hedefi hizmet değildir. 30'a yakın örgüt üyesi başkan koltuğunda oturuyor

ÖZGÜR ÖZEL AÇIKLAMASI

"CHP, bu pis senaryonun alt yüklenicisi, yerli figüranıdır. 'DEM derseniz,' devletin, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü dinamitlemek için hazırda bekleyen bölücü fitnedir. CHP de DEM'lenmiş ele geçirilmiş ve Atatürk ile yolları çoktan ayırmıştır. Özgür Bey kavga istediğimizi söyleyip duruyor. Bizim böyle bir niyetimiz yoktur. Şayet kavga edeceksek Özgür Bey rahat olsun o bizim klasmanımızda değildir. Meselemiz maşalarla değil tutan ellerdedir"

YÜKSEK ENFLASYON

"Türkiye enflasyonda en kötüyü geride bırakmıştır. Hayat pahalılığının düşüşe geçmesi memnuniyet düzeyini artırmaktadır. Emeklilerimizin şikayetini kademeli şekilde dindirmeliyiz. Fiyat istikrarı ivmesi, istihdam yatırım hamlesi ile Türkiye ekonomisi zincirlerini kıracaktır"

SURİYELİLERİN GÖNDERİLMESİ

Bahçeli sözlerinin devamında Suriyelilerin geri gönderilmeleri konusuna değinerek, "Nüfus dengemizi, milli yapımızı, bu coğrafyadaki yapımızı melezleştirecek akınların karşısındayız. Ülkemizde geçici koruma altındaki Suriyelilerin gönüllü geri dönüşleri kademe kademe sağlanmalıdır" dedi.

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 45 Gün Önce
GADEME GADEME PUHAHAHHAHAHA YÜRÜ LAN DEFOL GELİRKEN HİÇ KADEME YOKTU AMA AKIN AKIN GELİYOR LARDİ
Ziyaretçi 45 Gün Önce
Gönderilsinler istemiyoruz, onları Suriyeli afkanlılarıda istemiyoruz memleketlerine gitsinler