Bağkur 7200 ne zaman yasalaşacak?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bağkur 7200 ne zaman yasalaşacak?

Esnaflar 7200 prim günü ile ne zaman emekli olacak? 7200 prim günü ne zaman yürürlüğe girecek? İşte gelen son dakika açıklaması.

Emekli Haberleri 10 Mayıs 2023 11:59 0
Bağkur 7200 ne zaman yasalaşacak?

Bağkur 7200 ne zaman yasalaşacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçen hafta bir açıklama yaptı ve 1 milyondan fazla küçük esnafa emeklilik mjdesi verdi. Erdoğan yaptığı açıklamasında küçük esnafların 9 bin gün olan prim ödeme gün sayısının 7 bin 200 güne çekileceğini söyledi. Erdoğan konu iel ilgili yaptığı açıklamada, "Küçük esnafımıza da müjde vermek istiyorum, prim ödeme gün sayısını SGK’lılarla eşitleyerek 7200 güne indiriyoruz. Bu çalışmayla inşallah 1 milyon esnaf yararlanacak. Biz sadece eser ve hizmet siyaseti yapmıyoruz. Milletimize verecek daha çok müjdemiz var" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın bu açıklamasından sonra en merak edilen konu, 7200 prim günü ile emekliliğin ne zaman geleceğini araştırmaya başladı. Peki Bağkur 7200 psim günü ile emeklilik ne zaman gelecek?

TARİH BELLİ OLDU

Bakan Vedat Bilgin yaptığı son açıklamada seçimlerden sonra düzenlemenin meclise geleceğini ve kapsamlı bir emeklilik reformunun gündeme geleceğini söyledi. Bu açıklamaya göre düzenlemenin Haziran ayından sonra gündeme gelmesi bekleniyor. Düzenleme meclise geldiğinde haberdar olmak için TIKLA İNDİR

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç