Bademcik ameliyatı olan çocuk öldü
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bademcik ameliyatı olan çocuk öldü

Ankara'da bademcik ameliyatı olan çocuk, taburcu olması sonrası hayatını kaybetti. İşte son dakika bilgileri.

Sağlık 24 Haz 2024 0
Bademcik ameliyatı olan çocuk öldü

Ankara'da bademcik ameliyatı olan çocuk öldü.

Ankara Yenimahalle'den bir son dakika haberi geldi. Burada Ayşe Güvenir adlı kişi, uyku şikayetlerinin arttığı 9 yaşındaki oğlu Bora'yı Çankaya'da bulunan özel bir hastaneye kaldırdı. Hastane doktoru O.B.G. adlı kişi muayeneden sonra çocuğun bademciklarının alınması gerektiğini söyledi.

Çocuğun 4 Mayıs tariihnde bademcikleri alındı ve Bora daha sonra taburcu edildi. Bir hafta sonra kanaması olan çocuk annesinden yardım istedi. Annesi ile aynı hastaneye götürdü. Yeniden ameliyata alınan çocuğun daha fazla kan kaybettiği bildirilirken Bora'nın gözetim altında kalması talebi, hastane tarafından reddedildi.

Ameliyat günü hastaneden kaldırılan çocuk, aynı günün akşamı yeniden rahatsızlandı ve ailesi onu en yakın devlet hastanesine kaldırdı. Bora acil serviste yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve hayatını kaybetti.

Çocuğun annesi yaptığı açıklamada çocuğunun bademciklerinin normalden büyük olduğunu ve geceleri onu uyutmadığını söyledi. Doktorların bademcik küçültmesi ya da alınması önerisi sonucu ameliyat kararı alındı. Kadın, ameliyat sonrası çocuğunun kanaması olduğunu söyledi.

Yeniden ameliyata alınan çocuğun kanamaları daha da arttı. Aynı akşam ise küçük çocuk tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve hayatını kaybetti.

Çocuğunun ameliyat olduğu hastaneyi suçlayan kadın olayın takipçisi olacağını söyledi. Olay ile ilgil inceleme başlatıldı.

DOKTOR, ÇOCUĞUNUN ANNESİNİ ARADI: HAKLISIN DEDİ

Doktorun 3 hafta sonra kendisini aradığını söyleyen kadın, "Bana sen haklısın" dedi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç