Az Önce Duyuruldu! Alkol Fiyatlarına Bir Zam Daha Geldi!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Az Önce Duyuruldu! Alkol Fiyatlarına Bir Zam Daha Geldi!

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, alkol fiyatlarına yeni zam geldiğini sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.

Ekonomi 10 Eylül 2022 15:52 0
Az Önce Duyuruldu! Alkol Fiyatlarına Bir Zam Daha Geldi!

Alkol fiyatlarına yeni zamlar gelmeye devam ediyor. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, bir alkol grubuna daha zam geldiğini duyurdu.

Alkol ve sigraya gelen son zamlar gündemde yerini aldı. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar sosyal medya hesabı üzerinden alkollü içeceklere yüzde 15 maliyet zammı geldiğini açıkladı.

Dündar tarafından yapılan paylaşımda Şarap, Viski ve Tekila gibi alkol çeşitlerine zam geldiği görüldü.

ALKOLLÜ İÇECEKLERDE ÖTV YÜZDE 25, SİGARADA YÜZDE 10 ARTMIŞTI

Geçtiğimiz aylarda Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı uyarınca sigara ve alkollü içeceklerde uygulanan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) yükseltilmişti. Alkol derecesi yüzde 22 ve üzeri olan içkilerde asgari maktu vergi tutarı 481,98 TL'den 602,48 TL'ye, sigaradan alınan ÖTV de 0,71 TL'den 0,78 TL'ye yükseltilmişti. Bu kararla, alkollü içeceklerde ÖTV yüzde 25, sigarada da yüzde 10 arttı. 

ŞARABA ZAM GELDİ

Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş ise Twitter hesabından 6 eylülde şarap çeşitlerine yüzde 20-25 arası zam geldiğini açıklamıştı.

SİGARAYA ZAM GELECEK Mİ?

Alkol gruplarına gelen zammın ardından sigara fiyatlarına zam gelip gelmeyeceği araştırmaları hızlandı. Sigara fiyatlarına zam konusunda henüz bir açıklama bulunmuyor.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç