AYT sınav süresi: İlk kaç dakika çıkmak yasak, AYT den saat kaçta çıkılabilir 2024
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

AYT sınav süresi: İlk kaç dakika çıkmak yasak, AYT den saat kaçta çıkılabilir 2024

Alan Yeterlilik Testi için son dakika açıklaması geldi ve AYT'de sınav süresi ve çıkış saatleri yazımızda.

YKS 9 Haz 2024 0
AYT sınav süresi: İlk kaç dakika çıkmak yasak, AYT den saat kaçta çıkılabilir 2024

AYT'den ilk kaç dakika çıkmak yasak? AYT den saat kaçta çıkılabilir?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı ilk oturumu dün gerçekleşti. Dün yapılan sınavdan sonra adaylar Alan Yeterlilik Testini beklemeye başladı ve AYT için de beklenen an geldi. Bugün saatler 10.00'ı gösterdiğinde bina kapıları kapanacak ve sınav süreci başlayacak. Saat 10.00'dan sonra kimse sınav salonlarına alınmayacak.

SINAV KAÇ DAKİKA? SAAT KAÇTA BİTECEK?

Saatler 10.15'i gösterdiğinde ise sınav süreci başlayacak. Sınavda adaylara toplamda 180 dakikalık süre verilecek ve saatler 13.15'i gösterdiğinde Alan Yeterlilik Testi sona ermiş olacak.

AYT DERSLERİ

Alan Yeterlilik Testinde adaylara alan derslerinden sorular sorulacak. ÖSYM'den konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"AYT’de adaylara, Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1, Sosyal Bilimler-2, Matematik ile Fen Bilimleri testlerinden oluşan bir kitapçık verilecektir. AYT’de adaylar, hesaplanmasını istedikleri puan türü için gereken testleri cevaplayacaklardır. SAY, SÖZ ve EA puan türlerinin hepsinin hesaplanmasını isteyen adaylar, sınav süresince tüm testleri cevaplayabileceklerdir"

KAÇ SORU?

Sınavda her testten adaylara 40 soru sorulacak.

İLK KAÇ DAKİKA ÇIKMAK YASAK?

ÖSYM'den konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Salonda sınav evrakı dağıtıldıktan sonra adayların; AYT’de sınav süresinin ilk 135 dakikası, tamamlanmadan ve sınavın son 15 dakikası içinde sınav salonunu terk etmeleri, sınav sırasında kısa bir süre için bile olsa (tuvalete gitmek dâhil) sınav salonundan çıkmaları yasaktır. Bu durumdaki adaylara kesinlikle izin verilmeyecektir. Sınav evrakı dağıtıldıktan sonra sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun çıkan aday tekrar sınav salonuna alınmayacak ve yukarıda belirtilen süreler tamamlanıncaya kadar sınav binasında bekletilecektir. Yukarıda belirtilen süreler tamamlanmadan sınav binasından ayrılan adayın sınavı geçersiz sayılacaktır. Bu süreler dışında sınavını tamamlayan adaylar, soru kitapçığı ve cevap kâğıdını salon görevlilerine eksiksiz teslim ederek sınav salonundan ayrılabilecektir.

Özetlemek gerekirse adaylar, 12.30 ile 13.00 arasında çıkabilecek. İlk çıkışlar 12.30'da. AYT sonrası soru ve cevaplar ve aday yorumları için UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç