Aydoğmuş'tan esnaf kefalet kredisi faiz artışına tepki: Düzenlemeden vazgeçin
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Aydoğmuş'tan esnaf kefalet kredisi faiz artışına tepki: Düzenlemeden vazgeçin

Esnafların kefalet kredisinde faiz artırışına tepkiler dinmiyor. Yapılan açıklamada krizin faturasının esnafa kesilmemesi gerektiğine yer verildi.

İş Dünyası 26 Mayıs 2024 0
Aydoğmuş'tan esnaf kefalet kredisi faiz artışına tepki: Düzenlemeden vazgeçin

Esnaf kefalet kredisi faiz artırımlarına tepki geldi.

Geçen haftalarda tüm esnafları şok eden bir haber gelmişti. Gelen haberde esnafların daha önce düşük faizlere kullandığı kefalet kredilerinde faiz oranlarının ciddi miktarda artırıldığı bildirildi. Çektiği kredinin geir ödemesi artan esnaflar bu duruma tepki gösterirken durumda geri adım atılmayacak gibi duruyor.

Konu ile ilgili bir tepki de Gelecek Partisi Yozgat İl Başkanı Ömer Aydoğmuş'tan geldi. Aydoğmuş yaptığı açıklamada esnnafların kefalet kredisinde faiz artırımının yapılmasının esnafı mağdur ettiğini söyledi ve “Büyük şirketlerin vergi borcu silinirken, küçük esnaf zor durumda bırakıldı. Düzenlemeden vazgeçin!” dedi.

Aydoğmuş yaptığı açıklamada bu durumun esnafı yok etmekle aynı olduğunu söyleyerek faiz artırımlarının geri çekilmesi gerektiğini söyledi ve “Esnafa bir darbe de Esnaf ve sanatkarlar Kredi Kefalet kooperatifinden geldi. TESKOM ilk fırsatta esnafın tepesine çöktü. Kredisini ödemeye giden esnaf şok oldu. Kooperatifler aracılığı ile esnaf ve sanatkârlara önceden kullanılan kredilerin zamlanması, uzun zamandır zor günler yaşayan esnafımızı daha da zora sokacak” değerlendirmesinde bulundu.

FATURA ESNAFA KESİLİYOR

Büyük şirketlerin vergi borçlarının silindiğini, esnafların ise bu şekilde mağdur edildiğini söyleyen Aydoğmuş, “Hazirandan itibaren kredi borcu değişti ve esnaf ve sanatkarlar kredi kefalet Kooperatiflerinden kredi kullanan esnafın faizlerinin artırılması esnafı şok etti. Krizin faturasını esnafımıza ödetmeyin. Geriye dönük uygulanacak bu karardan derhal vazgeçilmelidir. Bu faiz artışının geri çekilmesi, yeni kullanılacak kredilerde yeni faiz oranlarının uygulanması daha doğru olacaktır. Esnaf kardeşleriniz bu konuda TESKOM’dan bir düzenleme beklemektedir" dedi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç