Ayda 4 Günden Az Devamsızlık Yapan İhtiyaç Sahibi Öğrencilere 2 Ayda Bir Para Verilecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ayda 4 Günden Az Devamsızlık Yapan İhtiyaç Sahibi Öğrencilere 2 Ayda Bir Para Verilecek

Ayda 4 günden daha az devamsızlık yapan ilkokul ve ortaokul öğrencilerinden ihtiyacı olanlara nakdi yardım yapılacak.

Son Dakika 15 Nisan 2022 21:42 0
Ayda 4 Günden Az Devamsızlık Yapan İhtiyaç Sahibi Öğrencilere 2 Ayda Bir Para Verilecek

İlkokul ve ortaokulda çocuğu kardeşi okuyana aylık para yardımı.


Aile Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü resmi internet sayfası üzerinden yayımlanan duyuruda ilkokul ve ortaokulda okuyan çocukların ailelerine para yardımı yapılacağına yer verildi. Şartlı eğitim yardımı adı altında verilen yardımlarla ilgili açıklamada ödemelerin 2 ayda bir yapılacağına , nakdi yardımların ailelerin hesaplarına yatırılacağına yer verildi. Sosyal güvencesi olmayan vatandaşların çocukları için yapılacak yardımlar için başvuruya dair bilgiler ve başvuru şekli yazımızda.


ŞARTLI EĞİTİM YARDIMI

Söz konusu yardım, Şartlı Eğitim Yardımı adı altında vatandaşlara veriliyor. Sosyal Güvencesi olmayan vatandaşların çocukları için verilecek nakdi yardımlar ayda her çocuk için 55 liradan başlıyor ve 90 liraya kadar çıkabiliyor. İki ayda bir verilen destek ödemelerinden faydalanmak için vatandaşların aşağıdaki şartları sağlaması gerekmektedir:


KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Şartlı eğitim yardımından faydalanmak isteyen vatandaşlar için Aile Bakanlığı şu açıklamayı yaptı: "Sosyal güvencesi olmayan ve 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olan ailelere, çocukların örgün eğitime devam etmeleri ve okulun açık olduğu aylarda bir ay içerisinde 4 günden fazla devamsızlık yapmamaları şartıyla yapılan yardımlardır."


Bu açıklamaya bakacak olursak şartlı eğitim yardımı almaya hak kazanacak vatandaşların sosyal güvencesi olmayan aileler olması gerekmektedir.


HANGİ ÇAĞDAKİ ÇOCUKLARA VERİLİYOR?

Aile Bakanlığı ilkokul ve ortaokul çağında çocuğu olan ailelere iki ayda bir para ödemesi yapacak.


BAŞVURU ŞEKLİ

Aile Bakanlığının bu yardımına başvuru yapacak vatandaşların TC kimlik kartları ile kendilerine en yakın Aile ve Sosyal Politikalar İl -İlçe Müdürlüklerine ya da SYDV'lere müracaat etmesi gerekmektedir.


NE KADAR ÖDEME YAPILACAK?

Aile Bakanlığınca yapılan açıklamada, öğrencilerin ailelerine yapılacak şartlı eğitim yardımı ile ilgili, "İlköğretim erkek öğrenci aylık 55 TL, kız öğrenci aylık 60 TL Ortaöğretim erkek öğrenci aylık 70 TL, kız öğrenci aylık 90 TL" ifadelerine yer verdi. Ödemeler her 2 ayda bir yapılmaktadır. Ödemeler , aileler tarafından verilen banka hesaplarına yatırılacak. İlkokul ve ortaokul çağında çocuğu olanlara yardım veriliyor.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç