Avustralya İşçi Alımı Başvuru Yolu Açıklandı: Binlerce Personel Alımı Yapılacak 2022
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Avustralya İşçi Alımı Başvuru Yolu Açıklandı: Binlerce Personel Alımı Yapılacak 2022

Avustralya'ya çok sayıda işçi alımı yapılacağı açıklandı. Açıklamaya baktığımızda kadrolar ve maaşa yer verildi.

İşçi Alımı 5 Eylül 2022 16:11 0
Avustralya İşçi Alımı Başvuru Yolu Açıklandı: Binlerce Personel Alımı Yapılacak 2022

Avustralya'ya binlerce işçi alımı yapılıyor.

Son dönemlerde yurt dışında, ekonomisi büyük ülkelerde hizmet sektöründe çalıştıracak personel bulmada ciddi sıkıntı çekiliyor. Yaşanan sıkıntıyı ülkelerinde çözemeyen bu bölgeler, yurt dışından işçi alımı yolu ile eksiklerini kapatmak , işgücünü tamamlamak istiyor. Bu kapsamda Avustralya tarafından açıklamalar yapıldı ve işçi alımına dair başvuru bilgilerine , kimlerin başvuru yapabileceğine yer verildi. 

HANGİ KADROLARA ALIM YAPILACAĞI AÇIKLANDI

Personel alımı yapılan kadrolara şu şekilde yer verildi:

proje yöneticileri,

mali işler personeli

insan kaynakları,

planlama,

IT vb.

mimar,

mühendis,

kimyager,

pratisyen hekim,

dişçi,

ekonomist vb

teknisyen,

laborant

tesisatçı vb.

oto elektrikçisi,

duvarcı,

marangoz,

aşçı vb.

Vasıfsız personel

Garson

Komi

Şoför.

BAŞVURU ŞARTLARI AÇIKLANDI

Konsolosluk tarafından yapılan açıklamada başvuru şartları şu şekilde verildi:

- Yaş Şartı: Başvuru tarihinde 50 yaşın altında olmak gerekmektedir.

- Mesleki Nitelikler: Başvuru sahiplerinin aday oldukları meslekte en az üniversite mezunu veya Avustralya’da denkliği kabul edilen yüksek öğrenim görmüş olmaları gerekir.

- Belli bir iş/meslek için başvuru yapılmalıdır

: Başvuru sırasında adayın aldığı eğitim ve niteliklerine uygun belli bir iş/meslek seçilerek müracaat edilmelidir. Seçilen iş/meslek, Nitelikli Meslekler Listesinde yer alan mesleklerden biri olmak zorundadır.

- Yetenek Değerlendirmesi: Başvuru yapmadan önce niteliklerinizin aday olduğunuz iş/mesleğe uygun olup olmadığının Değerlendirme Kurulu (Assessing Authority) tarafından tespit edilmesi gerekir.

Değerlendirme Kurulları,iş bulma büroları değildirler, sadece yetkili oldukları mesleklerde adayların niteliklerinin o meslek için yeterli olup olmadığını tespite yetkilidirler.

- Dil Şartı: Avustralya’da çalışabilmek için yeterli İngilizce bilgisine sahip olmak gerekir. Nitelikli göçmen olarak başvuracak adayların yeterli (competent) veya mesleki (vocational) İngilizceye sahip olmaları istenir. Bazı iş ve mesleklerde daha üst düzeyde İngilizce bilgisi istenebilir. Başvuru sırasında İngilizce düzeyini kanıtlayan belgenin ibrazı gerekir.

Adaylarda aranan İngilizce yeterlik seviyesi yükseltilmiştir. Uluslararası İngilizce Test Sistemi (International English Language Testing System-IELTS) sınavında 5 ve daha üzeri not almaları istenmektedir. Bazı mesleklerde daha yüksek puan aranmakta olup işveren davetli (Employer sponsored) geçici çalışma vizesi (457 vize alt grubu) başvurularında puan yeterli olmaktadır

BAŞVURULAR İKİ ŞEKİLDE YAPILIYOR

Konu ile ilgili Melburn Başkonsolosluğu tarafından yapılan açıklamada göçmen vizesinin iki şekilde verildiği, bunlardan ilkinin serbest başvuru (skilled independent), ikincisinin ise davet (sponsored) yolu olduğuna yer verildi. Davet yolu ile yapılacak başvuruda orada yaşayan bir yakınınız olması gerekmektedir. 

"http://melburn.bk.mfa.gov.tr/Mission/ShowInfoNote/121499"

Başvuruya ilişkin detaylara ve başvuru bilgilerine yukarıdaki sayfadan ulaşabilirsiniz. Açıklamada şu ifadelere yer verildi :

Avustralya Göç Bakanlığı Avustralya dışından yapılacak başvurular için online hizmet sunmaktadır. “Skill Select” davetiye mektubundaki online link uyarınca online başvuruyapılması gerekmektedir.

Vize başvurularına, varsa eş ve 18 yaşın altındaki bağımlı çocuklar ile bakmakla yükümlü bulunulan aile bireyleri de dâhil edilmelidir.

Kadın erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

ASGARİ ÜCRET

Avustralya'da asgari ücret niteliksiz işçi için ayda 2870 Avustralya Doları. Nitelikli işçiler için 3500 Avustralya Doları olarak belirlenmiştir.

1 Avustralya Doları ise 12,39 TL. Buna göre hesaplama yapıldığında Avustrlaya'da bir işçi en az 35 bin 500 lira maaş alır. 3500 Avustralya Doları ise 43 bin 360 lira seviyesinde.

Avustralya'da bir işçiye asgari ücreitn üzerinde ödeme yapılır. En düşük ücret genellikle 3 bin dolar seviyesinden başlamaktadır. 

Yurt dışı iş ilanlarından haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN
Huawei için >>> TIKLAYIN

Kaynak: Finans7.com

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç