Avustralya 110 Bin İşçi Alımı Yapıyor: İşte Başvuru Bilgileri (Asgari Ücret 2022)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Avustralya 110 Bin İşçi Alımı Yapıyor: İşte Başvuru Bilgileri (Asgari Ücret 2022)

Avustralya hükümeti tarafından yapılan açıklamada 110 bin işçi alımı yapılacağına yer verildi. İlan detayları yazımızda.

Finans Magazin 10 Haz 2022 20:43 1
Avustralya 110 Bin İşçi Alımı Yapıyor: İşte Başvuru Bilgileri (Asgari Ücret 2022)

Son dakika : Avustralya 110 bin işçi alımı yapacağını açıkladı.

The Strait Times adlı haber sayfasında bir son dakika haberi yer aldı. Söz konusu haberde Avustralya'ya bu sene 110 bin yeni işçi alımı yapılacağına yer verildi.

Bazı işletmelerde çalışma saatlerinin ve hizmetlerin kısıtlamalar nedeniyle zor zamanlar gecirdiği ve ciddi işçi sıkıntısı yaşandığına yer verildi. Ülkenin göçmen alımı üst sınırının kaldırdığı ve bu konunun ülkede tartışmalara neden olduğu görüldü.

2017 yılından bu yana 160 bin kalıcı göçmen olarak belirlenen yıllık göçmen kotasını dolduran Avustralya , 2020 yılından bu yılın ilk günlerine kadar sınırlarını sıkı bir şekilde kapattı. Bunun üzerine Avustralya'ya göçmen akışının azaldığı ve göçmen sayısının oldukça azaldığına yer verildi. 

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Avustralya İstatistik Bürosu (ABS), yaptığı son dakika açıklamasında ülke genelinde 420 bin personel açığının olduğuna yer verildi. 

ABS'den Bjorn Jarvis yaptığı açıklamada personel eksiğinin en çok olduğu sektörleri şu şekilde kamuoyuna duyurdu:

madencilik sektörü,

finans ve sigorta hizmetleri

Hizmet sektörü

Taşımacılık sektörü

ALIM YAPILAN POZİSYONLAR

Nitelikli Meslekler Listesinde (Skilled Ocupation List-SOL) yer almaktadır. Yöneticiler (proje yöneticileri, mali, insan kaynakları, planlama, IT vb. alanlarında yöneticiler), Profesyonel meslekler (mimar, mühendis, kimyager, pratisyen hekim, dişçi, ekonomist vb.), Yardımcı meslekler (teknisyen, laborant, tesisatçı vb.) ve diğer meslek/sanat erbabı/işçiler (oto elektrikçisi, duvarcı, marangoz, aşçı vb.) olmak üzere başlıca dört ana grup altında toplanmıştır.

2022 YILINDA 110 BİN İŞÇİ ALINACAĞI AÇIKLANDI

Avustralya hükümetinden konu ile ilgili yapılan açıklamada bu sene ülkeye 110 bin işçi kabul edileceği açıklandı. 2014 yılındna bu yana 195 bin kişinin geçici vasıflı işçi vizesine sahip olduğu bildirilirken bunun şimdi 96 bin seviyesine gerilediği görüldü. 

Alınacak 110 bin yeni işçi ile bu sayının azaltılması bekleniyor. 

AVUSTRALYA ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

Avustralya'da 2022 yılında asgari ücret niteliksiz  işçi için ayda 2870 Avustralya Doları seviyesindedir. Nitelikli işçiler için asgari ücret ortalama 3500 Avustralya Doları olarak belirlenmiştir.

1 Avustralya Doları ise 11.98 TL seviyesinde. Buna göre hesaplama yapıldığında Avustrlaya'da bir işçi en az 34 bin 382 lira maaş alır. 3500 Avustralya Doları ise 42 bin lira seviyesinde.

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Söz konusu personel alımlarına başvuru için vize almanız gerekmektedir.

Geçici Çalışma (Kısa Süreli Çalışma) Vizesi, Geçici Çalışma (Uluslararası İlişkiler) Vizesi  ve Geçici Çalışma vizesi başvurusu yapmanız gerekmektedir. 

KONSOLOSLUK AÇIKLADI

Konsolosluk tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Serbest başvuru ve davet yoluyla nitelikli göçmen alımı yaş,
İngilizce, mesleki deneyim vb. koşulları taşıyan ve Nitelikli Meslekler Listesinde (Skilled Occupation List/SOL, Consolidated Skilled Occupation List/CSOL, Employer Nomination, Temporary Work, Training and Research) yer alan mesleklerden herhangi birinde çalışan veya tecrübesi olanlar arasından seçilerek yapılmaktadır.

Nitelikli göçmen olarak başvuracakların aşağıda sıralanan genel koşulları taşımaları gerekir.

- Yaş: Başvuru tarihinde 50 yaşın altında olmak gerekmektedir.

- İngilizce: Avustralya’da çalışabilmek için yeterli İngilizce bilgisine sahip olmak gerekir. Nitelikli göçmen olarak başvuracak adayların yeterli (competent) veya mesleki (vocational) İngilizceye sahip olmaları istenir. Bazı iş ve mesleklerde daha üst düzeyde İngilizce bilgisi istenebilir. Başvuru sırasında İngilizce düzeyini kanıtlayan belgenin ibrazı gerekir.

Adaylarda aranan İngilizce yeterlik seviyesi yükseltilmiştir. Uluslararası İngilizce Test Sistemi (International English Language Testing System-IELTS) sınavında 5 ve daha üzeri not almaları istenmektedir. Bazı mesleklerde daha yüksek puan aranmakta olup işveren davetli (Employer sponsored) geçici çalışma vizesi (457 vize alt grubu) başvurularında puan yeterli olmaktadır

- Mesleki Nitelikler: Başvuru sahiplerinin aday oldukları meslekte en az üniversite mezunu veya Avustralya’da denkliği kabul edilen yüksek öğrenim görmüş olmaları gerekir.

- Belli bir iş/meslek için başvuru yapılmalıdır
: Başvuru sırasında adayın aldığı eğitim ve niteliklerine uygun belli bir iş/meslek seçilerek müracaat edilmelidir. Seçilen iş/meslek, Nitelikli Meslekler Listesinde yer alan mesleklerden biri olmak zorundadır.

- Yetenek Değerlendirmesi: Başvuru yapmadan önce niteliklerinizin aday olduğunuz iş/mesleğe uygun olup olmadığının Değerlendirme Kurulu (Assessing Authority) tarafından tespit edilmesi gerekir.

Değerlendirme Kurulları,iş bulma büroları değildirler, sadece yetkili oldukları mesleklerde adayların niteliklerinin o meslek için yeterli olup olmadığını tespite yetkilidirler.


Eğer aday olduğunuz meslek, herhangi bir meslek örgütüne kayıtlı (mimar, mühendis gibi) ya da sertifika sahibi olmayı zorunlu kılıyorsa bunu da kanıtlamanız istenir.

Yukarıda sayılan nitelikleri taşımayanların nitelikli göçmen olarak başvurmaları uygun değildir.

Başvuru detayları için Melburn Başkonsolosluğuna başvurmanız gerekmektedir. Başvuru detayları için aşağıdaki sayfaya gitmeniz gerekmektedir: 

http://melburn.bk.mfa.gov.tr/Mission/ShowInfoNote/121499

Kadın erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLAYIN

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Selam benim mesleğim tekstil dikim ustasıyım şoförlük var her türlü işe uyum sağlarım