Avukat Feyza Altun'a 9 ay hapis cezası
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Avukat Feyza Altun'a 9 ay hapis cezası

Sosyal medya paylaşımları nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan avukat Feyza Altun 9 ay hapisle cezalandırıldı.

Haberler 16 Mayıs 2024 0
Avukat Feyza Altun'a 9 ay hapis cezası

Son dakika: Avukat Feyza Altun'a 9 ay hapis cezası.

Geçtiğimiz aylarda sosyal medya hesabından yaptığı “şeriat” paylaşımının ardından gözaltına alınan ve ifadesinin ardından serbest bırakılan Avukat Feyza Altun'nun yargılandığı davada 'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçundan 9 ay hapis cezası verildi.

Beykoz 5. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya avukat Feyza Altun katıldı. Duruşmada savunma yapan Altun, "14 yıldır avukat olarak görev yapıyorum. Şeriat Türkiye'de korunan bir değer değildir. Olay tarihinde ben Farsça bir şiiri sosyal paylaşım sitesinde kendi adıma kayıtlı kullanıcı hesabımdan paylaşmıştım. Bu paylaşımdan sonra tanımadığım birisi paylaşımda bulundu. Bunun üzerine ben iddianameye konu tweeti attım. Bu tweetin yanlış anlaşılabileceğini fark edince 5-10 dakika sonra bu tweeti sildim. 2 gün sonra bu tweet bot hesaplarla gündem haline getirildi. Ben kimseyi galeyana getirmedim. Suç isleyenler aslında bu tweeti yayanlar ve gündeme getirenlerdir. Türkiye laik bir devlettir. Benim din ve vicdan özgürlüğüyle bir problemim yoktur." dedi.

İNDİRİMSİZ 9 AY HAPİS

Cumhuriyet Savcısı mütalaasında Feyza Altun’un 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti. Kararını açıklayan mahkeme Feyza Altun’un "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan 9 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi. Mahkeme heyeti ayrıca Feyza Altun’un suç nedeniyle pişmanlık duymamasından dolayı indirim uygulamadı.

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç