Avrupa'da Deprem Riski En Yüksek Şehirleri Açıklandı: Listede İstanbul ve İzmir Var
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Avrupa'da Deprem Riski En Yüksek Şehirleri Açıklandı: Listede İstanbul ve İzmir Var

Avrupa'da deprem riski en yüksek şehirler açıklandı. Açıklanan bu şehirlerden iki tanesi Türkiye'de.

Son Dakika 29 Nisan 2022 14:49 0
Avrupa'da Deprem Riski En Yüksek Şehirleri Açıklandı: Listede İstanbul ve İzmir Var

Avrupa'nın deprem haritası açıklandı. Türkiye'den 2 şehir riskli bölgeler arasında.

İzmir ve Malatya ile Elazığ'da meydana gelen depremlerden sonra araştırmalar Türkiye'de de derinleştirildi. Depreme karşı hazırlıklar, çalışmalar yapılırken bir son dakika açıklaması geldi. İsviçre Sismoloji Servisi ve ETH Zürih'te bulunan Sismoloji ve Jeodinamik Grubu üyeleri tarafından yapılan açıklamada bir araştırma yapıldığı ve deprem üzerinde yapılan araştırmanın sonucunda kıta Avrupa’sının deprem risk haritasının belirlendiğine yer verildi. 

 

Avrupa 'daki ülkelerde meydana gelmesi olası depremlere karşı , depremin etkisini hafifletme ve önlemlerin temellerini oluşturma , toplumları doğal afet etkilerine karşı en az zararla koruma için hazırlanan risk modeli paylaşıldı. Söz konusu modeil oluşturan bilim insanları, afetlerin en çok tehdit ettiği iller ve bölgeleri söz konusu raporda yayımladı. Bu raporda Türkiye'den iki şehir var.

 

DEPREM RİSKİNİN EN ÇOK OLDUĞU ÜLKELER

Yayımlanan haritaya baktığımızda deprem riski en çok olan ülkeler arasında Türkiye'nin de yer aldığı görüldü. Fay hatlarının çokça bulunduğu Türkiye ile birlikte Yunanistan, Arnavutluk, İtalya ve Romanya gibi ülkelerin, Avrupa'nın deprem riski en çok olan ülkeler arasında olduğuna yer verildi. Bu ülkeleri ise diğer balkan ülkeleri takip etti. 

 

TÜRKİYE'DEN İKİ ŞEHİR VAR

Haritaya baktığımızda Türkiye'den iki şehrimizin raporda riskli kesimde yer aldığı görüldü. Bunlar İstanbul ve İzmir. Şimdiye kadar bu illerde meydana gelen depremler nedeniyle çokça can kaybı yaşanan bu illerimiz, deprem açısından Türkiye'de ve Avrupa'da en riskli iller sıralamasında yer aldı. 

 

İstanbul ile İzmir'in yanı sıra İtalya'da Katanya ve Napoli ile Romanya'da Bükreş ve Yunanistan'da Atina  şehirleri de riskli bölgelerde yer aldı. Bu illerin yanı sıra riskli listede yer alan diğer şehirler ve ülkeler ise şu şekilde sıralandı:

  • Zagreb (Hırvatistan),
  • Tiran (Arnavutluk),
  • Sofya (Bulgaristan),
  • Lizbon (Portekiz),
  • Brüksel (Belçika)
  • Basel (İsviçre)

İŞTE YAYIMLANAN O RAPOR

Söz konusu raporun devamına baktığımızda 20 'nci yüz yılda deprem nedeniyle Avrupa'da 200 binden fazla ölümün meydana geldiği ve w250 milyar Euroluk hasar olduğuna yer verildi. 

İşte Türkiye deprem risk haritası:

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç