Avrupa'da 1600 Kişi Ölmüştü: Kavurucu Sıcaklar Bu İllere Geliyor İşte Hava Durumu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Avrupa'da 1600 Kişi Ölmüştü: Kavurucu Sıcaklar Bu İllere Geliyor İşte Hava Durumu

Avrupa'da 1600'den fazla kişinin hayatını kaybettiği sıcaklıklar, Türkiye'de bu hafta , Avrupa kadar etkili olmasa da etkisini gösterecek.

Yerel Haberler 24 Tem 2022 13:49 0
Avrupa'da 1600 Kişi Ölmüştü: Kavurucu Sıcaklar Bu İllere Geliyor İşte Hava Durumu

Birçok şehre kavurucu sıcaklar geliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve birçok şehirde ciddi sıcakların geleceğine yer verildi. Avrupa'da görülen ve 1600'den fazla kişinin ölümüne neden olan sıcak hava dalgasından , Avrupa kadar etkili olmasa da ülkemizde de birçok şehrin etkileneceğine yer verildi. 

Konu ile ilgili bir son dakika açıklaması yapan Memorial Ataşehir Hastanesi İç Hastalıkları Bölümü'nden Uz. Dr. Ayça Serap Çakır, vatandaşlara sıcak havalarla ilgili dikkat çeken uyarılarda bulundu. Çakır açıklamasında, "Kalp, diyabet, tansiyon gibi kronik hastalığı olanlar sıvı kaybına dikkat etmeli. Kaybedilen mineraller için ayran ve maden suyu içilmeli." dedi.

Güneşin en tepede olduğu zamanlarda D vitamini alımının artacağını söyleyen Çakır, en fazla  10 15 dakika güneşte kalınabileceğini söyleyerek, "Kıyafet ve nevresimde pamuklu kumaş tercih edilmeli." dedi. 

Çakır sözlerini şu şekilde sonlandırdı:

"Vantilatörler ve soğutma cihazları serinlemede önemli bir rol oynarken, temel bir mutfak eşyası biraz soluklanmaya yardım edebilir. Doğrudan güneş ışığı alan herhangi bir pencereyi alüminyum folyoyla kaplamak, güneşi ve ısıyı evinizden uzağa yönlendirebilir. Başa ve omuzlara ıslak, soğuk havlu konması, ayakların soğuk bir kap suya sokulması, perde ve jaluzilerin kapalı tutulması, kafein ve alkolden kaçınılması diğer çözümler."

SICAK HAVANIN GÖRÜLECEĞİ İLLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklamada , ülke genelinde 5 günlük hava durumuna yer verildi. 

25 TEMMUZ HAVA DURUMU

25 Temmuz 2022 Pazartesi günü ülke geneline baktığımızda Çanakkale ile Edirne'de yağmur beklendiği bildirilirken sıcak havanın İzmir, Balıkesir Manisa, Antalya, Muğla, Aydın, Mersin, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Diyarbakır ve Batman çevresinde İzmit ve Bursa çevrelerinde etkili olacağına yer verildi. 

26 TEMMUZ SALI HAVA DURUMU

Salı günü Artvin, Ardahan ve Kars'ta yağmur beklenirken sıcak havanın Pazartesi günü görülen yerlerin yanı sıra Elazığ, Tunceli Siirt, Şırnak, Bitlis gibi illerde etkili olacağına yer verildi.

27 TEMMUZ ÇARŞAMBA HAVA DURUMU

27 Temmuz hava durumuna baktığımızda Doğu Karadeniz bölümü kıyı kesimlerinde yağmur beklenirken sıcak havanın Ege ve Akdeniz'den iç kesimlere doğru gelmeye başlayacağı görüldü. Edirne ve Tekirdağ'da etkili olacak sıcak havaların Doğu ve Güney Doğu Anadolu'nun tamamında etkili olacağı görüldü.

28 TEMMUZ PERŞEMBE HAVA DURUMU

Perşembe günü ise sıcak havalar içerilere doğru girmeye devam edecek. İşte ülke genelince görülecek hava durumu:

29 TEMMUZ CUMA HAVA DURUMU

Cuma günü sıcaklıklar Ankara Eskişehir Ege Bölgesi, Akdeniz , Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olacak. 

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada sıcaklıkların öğle saatlerinde pik yapacağı, bu saatlerde uzun süre güneşte durmaktan kaçınılması gerektiğini bildirdi.

Son dakika haberlerinden haberdar olmak için finans7.com mobil uygulamasını telefonunuza indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç