Avrupa Merkez Bankası'ndan faiz mesajı geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Avrupa Merkez Bankası'ndan faiz mesajı geldi

Piyasalarda son dakika haberleri geldi. EBC'den yapılan açıklamada faiz artırımında ivmenin düşürüleceği mesajına yer verildi.

Finans Magazin 15 Mayıs 2023 14:46 0
Avrupa Merkez Bankası'ndan faiz mesajı geldi

Avrupa Merkez Bankası'ndan faiz açıklaması.

Avrupa Merkez Bankası tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada Başkan Yardımcısı Luis de Guindos, faiz artırımlarında beklenen seviyelere gelindiğini söyledi. Şimdiye kadar yapılan faiz artırımları ile birlikte göstergeler sağlıklı olmaya devam etse de yüksek borçlanma maliyetlerinin bankaların varlık kaliteleri üzerinde baskı yaratabileceğini söyledi.

İtalya medyaasından Il Sole 24 Ore adlı gazeteye açıklamada bulunan Guindos, Para politikasını sıkılaştırma politikada son düzlüğe girildiğini söyledi. Bu nedenle faizde daha düşük artırımlara döneceklerini söyleyen Guindos, “Para politikasını sıkılaştırma patikamızda son düzlüğe girdi. Bu nedenle 25 baz puanlık normal adımlara döndük” ifadelerini kullandı.

Faiz artırımlarının bazı borçluların geri ödemelerini yapmakta daha fazla zorlanmalarına neden olabileceğinin altını çizen Guindos, “Şu anda iyileşen kar marjları sorunlu kredilerden kaynaklanan potansiyel zararları telafi ediyor. Ancak yavaşlayan ekonomi ile faiz artırımllarının bir araya gelmesi bankalar için fonmala maliyetini artırır ve sorunmlu kredilerde bir artışı beraberinde getirir” ifadelerini kullandı.

EURO KURUNDA SON DURUM NEDİR?

Piyasalarda seçim sonrası hareketliliği yaşanıyor. Dün yapılan ve ilk turda bitmeyeceği yüksek oranda belli olan seçimlerden sonra Euro kurunda düşüş oldu. Gelen son verilere göre 1 Euro 21 lira 41 kuruş seviyesinde seyrediyor.

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Yazıda yer alan bilgi ve ifadeler, finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç