Avrupa Merkez Bankası Başekonomistinden Faiz Açıklaması: Faizler Yükselmeye Devam Edecek!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Avrupa Merkez Bankası Başekonomistinden Faiz Açıklaması: Faizler Yükselmeye Devam Edecek!

Avrupa Merkez Bankası Baş Ekonomisti Philip Lane, tüm dünyadaki ekonomik krizin beraberinde bazı önlemleri de zaruri hale getirdiğini aşırı düşük faiz politikasından bir an önce uzaklaşılmaması halinde küresel krizin daha da büyüyebileceğini söyledi.

Ekonomi 30 Eylül 2022 09:56 0
Avrupa Merkez Bankası Başekonomistinden Faiz Açıklaması: Faizler Yükselmeye Devam Edecek!

Avrupa Merkez Bankası'ndan Faiz Açıklaması: Faizler Yükselmeye Devam Edecek!

Avrupa Merkez Bankası Başekonomisti Philip Lane, tüm dünyadaki ekonomik krizin beraberinde bazı önlemleri de zaruri hale getirdiğini aşırı düşük faiz politikasından bir an önce uzaklaşılmaması halinde küresel krizin daha da büyüyebileceğini söyledi. Avrupa Merkez Bankası Başekonomisti  Lane, aşırı düşük faiz politikasından vazgeçilerek faiz artırımı yapılmaya bir kaç daha devam edeceklerinin de altını çizdi. Geçtiğimiz günler de faiz açıklamalarında bulunan Avrupa Merkez Bankası Baş Ekonomisti Philip Lane, "Önümüzdeki birkaç toplantıda, bu senenin son çeyreğinde ve önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde, faiz oranlarını daha normal bir seviye olarak ifade edebilecek oranlara getirme aşamasında olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuşmuştu.

TÜRKİYE, FAİZ DÜŞÜRMEYE DEVAM EDECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin faiz politikalarına ilişkin dün açıklamalarda bulundu. Faizin en büyük düşman olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı, "En büyük düşmanım faizdir. Şu anda faizi 12'ye kadar düşürdük. Yeter mi yetmez. Bunun daha da inmesi lazım. Şu anda Halkbank genel müdürümüz karşımızda duruyor. Merkez Bankamızla bunları konuştuk, konuşuyoruz. Önümüzdeki PPK toplantılarında bunların daha da indirilmesini telkin ediyoruz.Enflasyonun düşük faizle yılbaşından sonra düşeceğine inanıyorum." diye konuştu.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç