ATM'den Para Çekenlere Flaş Uyarı: Bankamatikte Bunları Fark Ederseniz...
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

ATM'den Para Çekenlere Flaş Uyarı: Bankamatikte Bunları Fark Ederseniz...

Bankadan para çeken vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. İşte Akbank'ın açıklaması.

Yerel Haberler 22 Tem 2022 08:42 0
ATM'den Para Çekenlere Flaş Uyarı: Bankamatikte Bunları Fark Ederseniz...

Telefon bankacılığı ve ATM kullananlara son dakika uyarısı geldi ve Akbank, dolandırıcılık ile kart hırsızlığına karşı önemli uyarıda bulundu. İşte yeni dolandırıcılık yöntemi.

Akbank bir son dakika açıklaması yaptı. Son günlerde artan dolandırıcılık olayları nedeniyle yapılan açıklamada vatandaşlara önemli uyarılar yapıldı. Son dönemlerde telefonla müşterilerin Akbank'tan aranıyormuş gibi arandığı, burada kart şifresinin tuşlanması istendiği bildirildi. Bu aramalara itibar edilmemesi, bu dolandırıcılık yöntemine karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini bildiren banka, kesinlikle şifrenin paylaşılmaması gerektiğini söyledi. 

ATM'DE İŞLEM YAPARKEN...

Son günlerde artan bir diğer dolandırıcılık olayı ise ATM'lere yerleştirilen sistemler. Son yıllarda çokça kullanılan bu işlemlerde bir kamera düzeneği bankamatiğe kuruluyor ve bu şekilde kişinin kart bilgileri ele geçiriliyor. Akbank, ATM'den para çekecek kişilerin şifresini başkalarının göremeyeceği şekilde bir elleri ile tuşları kapatarak girmesi gerektiğini söyledi. 

ATM'de her zamankinden farklı bir durum varsa, farklı bir cihaz, kamera ya da delik bulunuyorsa hemen banka ile iletişime geçilmesi gerektiği ifade edildi. Öte yandan şifre belirlerken basit şifreler belirlenmemesi gerektiği, doğum tarihi, eşinizin doğum tarihi ya da çok bilindik şifrelerin kullanılmaması gerektiğine yer verildi. 

Söz konusu açıklamada şu uyarılar yapıldı:

“Şifrenizi belirlerken el hareketlerinizden anlaşılır geometrik şekil oluşturan rakamları kullanmayın. Şifrenizi kesinlikle yazılı olarak bir yere kaydetmeyin. Kartınızın ATM’de sıkışması durumunda ATM’nin başından ayrılmayın ve kendinize ait telefonunuzdan 444 25 25 Akbank Müşteri İletişim Merkezini arayın.

ATM’de işlem yaparken yaşadığınız sorunlarda üçüncü kişilerin yardım tekliflerine itibar etmeyin, şifrenizi paylaşmayın"

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç