Atlanta Fed Başkanı'ndan enflasyon ve faiz indirimi değerlendirmesi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Atlanta Fed Başkanı'ndan enflasyon ve faiz indirimi değerlendirmesi

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic tarafından yapılan son dakika açıklamasında enflasyon ve faiz değerlendirmesine yer verildi.

Ekonomi 24 Mayıs 2024 0
Atlanta Fed Başkanı'ndan enflasyon ve faiz indirimi değerlendirmesi

Atlanta Fed Başkanı Bostic'ten faiz kararı.

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic geçen gün bir açıklama yaptı. Bostic yaptığı açıklamada Fed'in faiz oranlarını düşürmesi için daha uzun süre beklemesi gerekebileceğini söyledi. Nisan ayında enflasyon rakamlarının beklenti dahilinde geldiğini, anacak yukarı yönlü baskıların devam ettiğini söyleyen Bostic, sıkılaşmanın devam etmesi gerektiğini söyledi.

Stanford Üniversitesi işletme fakültesi öğrencileri ile bir görüşme yapan Bostic, enflasyon hedefi olan yüzde 2'ye dönülmesi konusunda endişelerin devam ettiğini söyledi.

Değerlendirmesinin devamında işgücü piyasasında çok az sıkıntı belirtisi olduğunu söyleyen Bostic, "İstihdam büyümesi güçlü oldu. Bu bana ekonomide hala çok fazla enerji olduğunu gösteriyor ve daha kısıtlayıcı bir seviyede kalma konusunda beni rahatlatıyor çünkü bugün risk altında olduğumuzu düşünmüyorum. Daralan bir ortama düşüyoruz" ifadelerini kullandı.

Fed'de çalışan bazı meslektaşlarına göre biraz daha şahin duruşun devam etmesi görüşünün hakim olduğunu söyleyen Bostic, yılın ilk 3 ayında beklenenden yükske gelen enflasyon rakamları, Amerikalı merkez bankacılaırnın çoğunun benzer bir görüşe sahip olmasına neden oldu.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç