Atlanta Fed Başkanı, 'faiz indirimi ne zaman?' sorusuna cevap verdi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Atlanta Fed Başkanı, 'faiz indirimi ne zaman?' sorusuna cevap verdi

Atlanta Fed Başkanı Bostic yaptığı yeni açıklamada ABD Merkez Bankası'nın ne zaman faiz indirimine gideceği sorusuna cevap verdi.

Ekonomi 13 Şubat 2024 0
Atlanta Fed Başkanı, 'faiz indirimi ne zaman?' sorusuna cevap verdi

Atlanta Fed Başkanı'ndan faiz indirimi tarihi hakkında açıklama.

Bu sene Federal Açık Piyasa Komitesi tarafından verilen politika kararlarında oy hakkı olan Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, yaptığı son dakika açıklamasında faiz indirimi mesajı verdi.

Cnn özel yayınına katılan Bostic, şimdi yüzde 3 civarında olan ABD enflasyon oranının 2024 yılı sonuna kadar yüzde 2 seviyesine yakın olacağını beklediklerini söyledi.

Faiz oranlarının şimdi 23 yılın en yüksek seviyesini bulduğunu söyleyen Bostic, faiz indirimi ile ilgili olarak, "Bu bakış açısıyla, ilk hamlenin gerçekten yaz aylarında geleceğini görüyorum" ifadelerini kullandı.

İşgücü piyasasının gücünden hem şaşırdığını hem de bundan memnun olduğunu söyleyerek Ocak ayının aylık iş raporunu değerlendirdi. Ocak ayının aylık iş raporu, beklentilerin oldukça üzerinde eklenen 353 bin yeni iş ile ekonomistleri şaşkına çevirdi ve işsizlik rakamları üst üste 24 ay boyunca yüzde 4'ün altında bıraktı.

Bostic açıklamasında muhtemelen yaz aylarına kadar faiz indirimi gerçekleşmeyeceğini söyledi.

Kaynak: Finans7

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç