Atilla Yeşilada, seçimden sonra borsaya ne kadar kadar para girişi olacağını açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Atilla Yeşilada, seçimden sonra borsaya ne kadar kadar para girişi olacağını açıkladı

Ünlü Ekonomist Atilla Yeşilada yaptığı son dakika açıklamasında borsanın seçimden sonra ne olacağını değerlendirdi.

Borsa 13 Mayıs 2023 15:36 0
Atilla Yeşilada, seçimden sonra borsaya ne kadar kadar para girişi olacağını açıkladı

Atilla Yeşilada yaptığı son dakika açıklamasında seçim sonrası borsanın ne olacağını, hisselere ne kadarlık para girişi olacağını duyurdu.

Ünlü Ekonomist Atilla Yeşilada yaptığı son dakika açıklamasında seçim sonrası borsanın ne olacağını değerlendirdi ve borsaya ne kadar para geleceğini bildirdi.

"Millet ittifakı kazanırsa piyasalar ne olur?" sorusuna Yeşilada şu şekilde yanıt verdi:

"Millet ittifakı iktidarının iktidarının piyasalarda nasıl karşılanacağının ilk karşılığını dün gördük. CDS 50 puandan fazla düştü. Eurobondlar ralli yaptı. Borsada da yüzde 8'lik rali göründü. Şöyle bir mesele ile karşı karşıyaydık. Kılıçdaroğlu'nun kazanma ihtimali yüzde 20 olsa bile görevi risk almak olan bazı hedge fonları, Türkiye'de bu ihtimalden faydalanmak için pozisyon alacaklarını düşündüm. Kimse, özellikle batıda sayın Kılıçdaroğlu ya da millet ittifakının kazanacağını düşünmüyor. Ben de dün arkadaşlarımı karşıladım. Masada pekçok stratejist, Erdoğan kazanır kazanamazxsa da bi yolunu bulur iktidarda kalır diye söyledi. Bu piyasalarda ralli oluşturuyor. Normalde piyasalar haberleri değil beklentileri iskonto eder. Zaman yaklaştıkça, ihtimal yükseliyorsa piyasalar fiyatlıyor. Ama hep olmuyor. Konulara göre değişiklik gösteriliyor. Türkiye'de de öyle olacak. Şu andaki fiyatlamalar Kılıçdaroğlu iktidarını yansıtmıyor. Eğer bu gerçekleşirse ciddi alım olacak. Alımların yapıldığı Swaplar ve devlet iç borçlanma piyasalarında oranlar cazip. Buralar yabancının işlem yapmasına kapalı.

Mesela TL'nin yükseleceği pozisyonlarda opsiyon alırlar. TL'nin yükseleceği bildirildi. Financial Times'te yayınlanan haberde bazı analistler Kılıçdaroğlu kazansa bile ekonomik politikalara bakarız dedi. Bugün Reuters'te Citi Bank 50-60 milyar dolarlık sıcak para girmesini bekliyor. 4-5 milyarı borsaya girer, kalanı diğer yerlere gidiyor. Bu sırf iktidar değişikliği sonrası gelecek. Sonrası da bunları tutmak olacak.

Tüm paranın ülkeye dönmesi için Merkez Bankası'nın bağımsızlığı mali kural ve doğru dürüst orta vadeli plan yazılması. Yeni ekonomi birliğinin işbirliğinde çalışması ve yeni hükümetin ortaya koyacağı ekonomi modelinin yabancıya pazarlanması gerekir"

BORSAYA GELECEK PARA

Yeşilada yaptığı açıklamada 5 milyar dolara yakın para girişi olacağını söyledi.

İşte Yeşilada'nın açıklamasının tamamı ve seçim sornası detaylı piyasa incelemesi:

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Finans7.com ekonomi, piyasalar hakkında herhangi bir yatırım tavsiyesi vermez.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç